Sari la conținut

Hipotiroidism: Verificați ACEST simptom de dimineață devreme; monitorizați modelul somn-veghe pentru deficiențe de hormoni tiroidieni

semne de tiroida subactiva
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Simptomele hipotiroidismului

Hipotiroidism: Verificați ACEST simptom de dimineață devreme; monitorizați modelul somn-veghe pentru deficiențe de hormoni tiroidieni.

Tiroida este o glandă în formă de fluture situată deasupra claviculei responsabilă de reglarea funcției metabolismului. Hormonul secretat de această glandă procesează alimentele și le transformă în energie.

Cu toate acestea, atunci când glanda nu reușește să producă niveluri suficiente de hormon tiroidian, rezultă hipotiroidism. Dacă este lăsată netratată, poate modifica modul în care nervii transportă informații către și de la creier către alte părți ale corpului.

Consecințele sale pe termen lung includ boli de inimă sau factori de risc pentru boli de inimă, cum ar fi hipercolesterolemia (colesterol ridicat). Datorită absenței simptomelor proeminente, adesea nu este diagnosticată. Dar există un semn care poate fi observat devreme.

Hipotiroidism: Verificați ACEST simptom de dimineață devreme

Hipotiroidismul se poate manifesta în mai multe moduri, cum ar fi:

1. Concentrare slabă

2. Răguşeală

3. Față umflată

4. Constipatie

5. Creștere în greutate

6. Piele uscată

7. Gânduri și mișcări lente

8. Excesul de sensibilitate la frig

8. Letargie

10. Oboseală care amorțește oasele

Oboseala care amorțește oasele este cel mai vizibil simptom al nivelurilor scăzute ale tiroidei din organism. Poate progresa treptat pentru a vă împiedica să puteți ridica capul de pe pernă în fiecare dimineață. Potrivit WebMD, afecțiunea poate chiar perturba somnul făcând corpul să se simtă rece, declanșând dureri musculare și articulare.

Cum afectează hipotiroidismul apetitul?

Potrivit unui studiu publicat în Journal of Thyroid Research, hipotiroidismul ar putea afecta și apetitul. Poate duce la o poftă de carbohidrați, ca urmare a nivelurilor scăzute de energie și a oboselii.

Este hipotiroidismul prevenit? Din păcate, hipotiroidismul nu poate fi prevenit. Prin urmare, cel mai bun mod de a face acest lucru este să fii atent la semnele de avertizare și să verifici la timp nivelul hormonilor. Cunoscut ca testul funcției tiroidiene, are legătură cu nivelurile de tiroxină (T4) și hormoni (TSH) din sânge.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel