joi, august 18, 2022

Hipotiroidismul poate cauza manifestări întâlnite și la alte afecțiuni și probleme de sănătate. Cu toate acestea, este important să știi care sunt cele mai frecvente simptome provocate de hipotiroidism. Astfel, vei ajuta medicul să pună diagnosticul potrivit și să găsească cauza problemelor tale.

Hipotiroidismul este o disfuncție a glandei tiroide. Acest mic organ are un rol foarte important în organismul nostru, depozitând și eliberând anumiți hormoni esențiali pentru sănătatea organelor și a țesuturilor din corp.

Te-ar mai interesa: Trei zodii care au noroc cu carul. Te afli printre...

Glanda tiroidă poate avea două disfuncții: hipertiroidism, când produce o cantitate excesivă de hormoni și hipotiroidism, când nu secretă suficienți hormoni.

Hipotiroidismul. Cele mai frecvente simptome

Întrucât pot fi confundate cu manifestările altor afecțiuni, este important să cunoști câteva simptome frecvente ale hipotiroidismului care îi confirmă prezența în organism.

Dacă te confrunți simultan cu mai multe dintre neplăcerile menționate mai jos, îți recomandăm să mergi la medic pentru un diagnostic corect și un tratament corespunzător.

Intoleranță la frig

Persoanelor cu hipotiroidism simt constant senzația de frig, chiar și atunci când temperatura este una ridicată sau normală.

Te-ar mai interesa: De ce se spune despre gută că e boala oamenilor bo...

Fluctuații ale greutății corporale

În cazul în care suferi de hipotiroidism, este posibil să te îngrași, chiar dacă acorzi o atenție deosebită alimentației.

Totodată, s-ar putea să te confrunți cu situația opusă și să nu iei în greutate, indiferent de dieta ta zilnică, bogată în nutrienți hrănitori.

Dificultăți de concentrare

Când hipotiroidismul este foarte avansat, îți vine foarte greu să te concentrezi. Poți manifesta diferite probeleme de concentrare, dar și de memorie.

Te-ar mai interesa: Un bărbat de 36 de ani a murit la spital după ce a...

Sete

Chiar dacă reții apă în corp, îți este foarte sete. În același timp, pielea ta poate arăta uscată sau ternă.

Migrene

Durerile de cap sau migrenele nejustificate pot fi simptome frecvente ale hipotiroidismului.

Căderea firelor de păr din sprâncene

Aceasta este o altă caracteristică a hipotiroidismului: lipsa părului de la sprâncene. Întrucât simptomele acestei afecțiuni nu sunt foarte cunoscute, puține persoane știu că această lipsă indică o problemă metabolică, scrie Doza de Sănătate.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre un produs farmaceutic. Medic: Nu e...

Alte simptome specifice:

  • constipație
  • schimbări ale pigmentului pielii
  • epuizare fizică
  • retenție de apă
  • gușă
  • apatie
  • dificultăți în menținerea unei sarcini
  • aritmie

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private