Sari la conținut

Horia Tecău, copleșit de emoții: „Îmi doresc ca toți copiii să aibă șansa de a își atinge adevăratul potențial, așa cum am avut eu”

Horia Tecău, copleșit de emoții. Tenismanul român Horia Tecău, vicecampion olimpic şi dublu câştigător de Grand Slam la dublu, şi-a încheiat cariera în 2021, la 36 de ani, însă cel care a fost numit ambasador al Organizației Națiunilor Unite pentru protecția copilului ajută copiii susținuți prin proiectele UNICEF.

Horia Tecău a vizitat miercuri, împreună cu Reprezentantul Adjunct al UNICEF în România, Gabriel Vockel, Centrul Comunitar Integrat din comuna Colonești, județul Bacău, parte a inițiativei România pentru fiecare copil.

Tecău: „Îmi doresc ca toți copiii să aibă șansa de a își atinge adevăratul potențial, așa cum am avut eu”

Triplul campion de grand slam a vizitat, de asemenea, copii din Colonești, beneficiari ai serviciilor UNICEF, ale căror povești au fost prezentate în 2021 în campaniile organizației.

„Am fost foarte emoționat de întâlnirea cu copiii minunați susținuți prin proiectele UNICEF. La fel ca milioane de copii din România, aceștia au nevoie de servicii de îngrijire și sprijin. Îmi doresc ca toți copiii să aibă șansa de a-și atinge adevăratul potențial, așa cum am avut eu. Îmi doresc o Românie pentru fiecare copil”, a declarat fostul campion de Grand Slam.

Tenismenul român și echipa UNICEF au livrat cu această ocazie și materiale de protecție personală pentru echipa de profesioniști locali din Colonești – măști, halate și mănuși – care să le asigure lucrătorilor sociali protecție împotriva Sars-Cov2, permițându-le în același timp să își desfășoare activitatea în sprijinul copiilor.

Demersul face parte din acțiunea începută de UNICEF în decembrie 2021, când patru spitale din Capitală au primit mii de echipamente de protecție. Alte astfel de materiale au ajuns la Bacău, Moinești, și Corbasca, valoarea totală a livrărilor din ultimele săptămâni fiind de 273.000 de dolari.

„Aproape 42% dintre copiii din România continuă să fie afectați de sărăcie sau excluziune socială. Copiii vulnerabili au acces redus la servicii esențiale de calitate, pot fi discriminați și marginalizați, fiind foarte expuși situațiilor de violență, riscului de separare de familie și plasament în servicii de îngrijire alternativă sau școli speciale. România pentru fiecare copil, inițiativa lansată recent de UNICEF, va contribui la incluziunea socială a copiilor vulnerabili prin servicii comunitare și specializate integrate, de calitate, echitabile și coordonate. Ne bucurăm să avem sprijinul Ambasadorului Național pentru UNICEF în România, Horia Tecău, căruia îi mulțumim încă o dată”, a afirmat Gabriel Vockel, Reprezentantul Adjunct al UNICEF în România.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel