Sari la conținut

Iar umplem spitalele… Pacienți cu gripe și infecții respiratorii extrem de grave

Spitalele din țară sunt iar pline! Pacienți cu gripe și infecții respiratorii extrem de grave… Este incredibil cât de mult seamănă cu începutul pandemiei

După mai multe semnale de alarmă trase de medici din București și alte orașe, iată că și Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara este aproape plin cu bolnavi de gripă și alte infecții respiratorii grave.

Cei mai mulți au venit la spital cu stări febrile, dureri pe cap, frisoane, secreții nazale abundente, tuse și dureri de gât, notează Radio România Actualități.

Din păcate, nu sunt puțini cei care au necesitat internare în unitatea medicală pentru că au dezvoltat inclusiv insuficiențe respiratorii, a declarat medicul Virgil Musta pentru Radio România Actualități.

Restricțiile din pandemie au scăzut imunitatea colectivă

În opinia medicului, „imunitatea colectivă a scăzut după cei doi ani de COVID, cu restricții care au diminuat amploarea infecțiilor”.

„E un număr foarte mare de pacienți care se prezintă cu diferite manifestări ale virozelor respiratorii, gripei, sau infecției SARS-CoV 2, astfel încât spitalul, într-adevăr, este aproape plin, atât secțiile de pneumologie, cât și secțiile de boli infecțioase.

Sunt infecţii de căi respiratorii care izbucnesc și datorită faptului că măsurile de prevenire nu prea se respectă sau nu prea sunt, dat fiind faptul că în decurs de doi ani imunitatea pentru alte infecţii de căi respiratorii a scăzut, pentru că nu au mai fost aceste infecții datorită măsurilor foarte restrictive”, a mai spus dr. Virgil Musta, potrivit RRA.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel