
Iată ce plantă are proprietăți curative aproape NELIMITATE

Iată ce plantă are proprietăți curative aproape NELIMITATE. Scade glicemia, este detoxifiantă, anticancerigenă, antiinflamatoare, antitumorală, antioxidantă etc.
Cu toții o știm, o vedem peste tot…, este ca o buruiană. Cu toate acestea, proprietățile sale curative sunt aproape nelimitate. Potrivit studiilor științifice, beneficiile acestei plante sunt incredibile ajutând în tratarea multor afecțiuni.
Te-ar mai interesa: Vestea tristă a zilei! O îndrăgită actriță a murit...
Această plantă-minune are actiune detoxifianta, anticancerigena, antimicrobiana, antiinflamatoare, sudorifica, depurativa si usor hipoglicemianta, de asemenea are efecte antitumorale, antimutagenice, hepatoprotectoare si antioxidante.
De asemenea, este și vitaminizant natural datorită conținutului impresionant de vitamina C, vitamine din complexul B, Fier, Magneziu, care sunt rapid absorbite de organism.
Așadar, ajută în lupta cu tumori, ajută la curățarea organismului de toxine, protejează ficatul, scade glicemia etc. Această plantă care crește peste tot conține cantități mari de fibre dietetice, fitoncide, arctiina și lapanol.
Te-ar mai interesa: Ce mai puternică rugăciune pe care trebuie să o ro...
De altfel, planta este cunoscută din trecut. În Europa, botaniștii și fitoterapeuții știau că această plantă are capacitatea de a curăța sângele de toxine și de a ține bolile la distanță.
Brusturele, căci despre această plantă este vorba, este cultivat de cunoscători pentru rădăcinile și frunzele bogate în substanțe cu efecte benefice asupra organismului.
Brusturele mai conține poliacentilene, substante cu efect antibiotic, găsite din plin la brusture. De aceea, ceaiul din brusture ajută în lupta impotriva infectiilor bacteriene ce se dezvolta la nivelul vezicii urinare.
Te-ar mai interesa: Condimentul minune care crește libidoul, previne c...
Dar lista beneficiilor brusturelui nu se termină aici.
Rădăcina de brusture a fost, de asemenea, folosită de mult timp pentru tratarea afecțiunilor pielii, cum ar fi acneea și eczemele .
Proprietățile antiinflamatorii și antibacteriene ale rădăcinii pot ajuta la rezolvarea problemelor pielii atunci când sunt aplicate local pe piele.
Substanta responsabila de efectele benefice asupra afectiunilor pielii este arctiozida, care are efect antimicrobian puternic (actioneaza asemeni penicilinei).
Te-ar mai interesa: Andreea Antonescu, însărcinată pentru a doua oară!...
Preparatele destinate tratarii pielii pot fi consumate sub forma de ceai, compresa, cataplasma sau bai cu abur.
Brusturele este un antiinflamator natural, de aceea poate fi utilizat pentru alungarea durerilor provocate de reumatism, luxatii, entorse, intepaturi de insecte, artrita si guta.
In astfel de situatii sunt recomandate infuziile din radacina de brusture sau compresele locale cu ceai concentrat.
Te-ar mai interesa: Vrei să scapi de grăsimea de pe burtă? Evită acest...
Brusturele are efecte minunate asupra parului; combate alopecia si matreata. Este un tratament care actioneaza asupra scalpului si lasa parul stralucitor cu aspect sanatos.
Dupa spalare se recomanda clatirea cu ceai concentrat din radacina si frunze de brusture. Iar după spălare, părul se usucă fără clătire suplimentară.
Brusturele ofera rezistență la actiunea mutagena a radiatiilor solare, arată studii realizate de cercetători japonezi.
De aceea au dezvoltat tratamente ce au ca substanta activa pulberea de brusture, pentru a impiedica dezvoltarea celulelor cancerigene la nivel cutanat.
In trecut radacina de brusture era considerata remediu foarte important, insa odata cu evolutia medicinei, cunostintele curative ale acestei plante au fost uitate.
Radacina, frunzele si semintele brusturelui sunt bogate in inulina (substanta care ajuta la intarirea sistemului imunitar), acid palmitic, acid steric si acid cofeic, ulei volatil, vitamine din complexul B, nitrat de potasiu, steroli, hormoni vegetali, taninuri, mucilagii.
Despre beneficiile brusturelui explică prof. dr. Maria Pop, specialist în terapia cu plante.
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.