joi, februarie 9, 2023

Oboseala poate avea numeroase cauze – de la unele medicale la cele de stil de viata. Insa cele mai frecvente sunt, in realitate, cele legate de stilul de viata care ne sunt dictate (si acceptate de noi) de locul de munca. Iata cum iti distruge jobul somnul!

  1. Trebuie sa te trezesti prea devreme

Cel putin sapte, ideal opt ore de somn sunt recomandate pentru a fi odihnit in timpul zilei si pentru buna functionare a organismului. Un studiu realizat la Universitatea din Pennsylvania (SUA) a demonstrat ca oamenii care se trezesc la ora 06.00 dimineata nu dorm, de regula, mai mult de sase ore pe noapte si doar cei care pot ajunge la ora 10.00 la serviciu, asadar se trezesc mai tarziu, pot sa doarma peste sapte ore pe noapte. Motivele somnului putin sunt diverse – de la un drum destul de lung pe parcurs pana la serviciu si inapoi pana la toate celalalte activitati pe care le avem de facut dupa munca.

Te-ar mai interesa: Un medic din Cuba dezvăluie rețeta naturală pentru...

  1. Jobul te tine prea mult timp lipit de ecran

Un job care te tine prea mult timp legat de ecranul monitorului, al tabletei sau al oricarui alt dispozitiv eletronic iti distrugwe somnul. Ganditi-va doar de cate ori v-ati mai verificat mailurile sau ati lucrat seara cu laptopul sau cu smartphone-ul din pat, inainte de culcare! In felul acesta, jobul patrunde in viata personala, iar acesta reuseste astfel sa afecteze deopotriva somnul si viata intima.

 

Continuarea pe Lyla.ro

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private