Sari la conținut

Icoana unicat în lume și făcătoare de minuni, păstrată în acest sat românesc. Se spune că poate prevesti dezastrele!

Sursă foto: Mănăstirea Sihăstria Veronei Facebook
Mănăstirea Sihăstria Veronei

La aproximativ 25 de kilometri de orașul Botoșani, există un loc oarecum necunoscut – mai ales că nu este ușor accesibil, adânc în sălbăticia pădurii. Este destul de dificil să ajungi acolo, pe un drum care nu  este tocmai prietenos cu mașinile. Acest loc este Mănăstirea Sihăstria Voronei.

A fost construită în urmă cu 300 de ani ca ermitaj de către niște călugări ruși și rămâne o mănăstire de călugări până în ziua de azi. Ceea ce deosebește cu adevărat această mănăstire nu este doar amplasarea ei în pădure, printre iepuri, căprioare și mistreți. Chiar și lupi, după cum spun călugării. Este faptul că aici, în ceea ce privește creștinismul ortodox, există o icoană unică în lume. Această icoană de mari dimensiuni îi înfățișează pe Fecioara Maria și pe pruncul Iisus într-un mod pe care experții spun că nu îl veți găsi nicăieri altundeva.

Sursă foto: Puterea

Povestea icoanei Făcătoare de minuni

Toate icoanele care o înfățișează pe Fecioara Maria cu Iisus sunt unice: ea ține în brațe un copil nou-născut.

Spre deosebire de majoritatea, icoana Voronei o înfățișează pe Fecioara Maria cu Iisus mână în mână, cu un copil de câțiva ani. Această icoană deosebită a fost pictată de un călugăr în vârstă de 100 de ani, Vladimir Machedon, care ar fi avut o revelație.

Una dintre semnificațiile din spatele acestei icoane este că, aici, Fecioara Maria este ca orice mamă grijulie, ghidându-și copilul prin viață.

Icoana poate prevesti dezastrele

Nu există o explicație precisă pentru crearea unică a icoanei.

Unii călugări cred că pictorul mănăstirii a făcut lucrurile diferit de ceea ce cereau canoanele bisericii pentru a face icoana să semene cu Madonna catolică. Această icoană are aproape 200 de ani, nu a fost restaurată niciodată, dar este încă în stare excelentă.

Toată lumea susține că este miraculoasă și chiar poate prezice dezastre.

Legendele călugărilor spun că înainte de cutremurele majore, pe fața icoanei ar apărea lacrimi.

Vladimir Machedon a pictat atât biserica, cât și icoana, dar astăzi, doar altarul păstrează urme ale vechii picturi.

A avut nevoie de 15 ani pentru a finaliza atât biserica, cât și icoana, deoarece, după cum spune povestea, Vladimir mergea pe jos la Athos iarna și se întorcea vara.

Se spune că avea 115 ani când a terminat-o și, deși nu există dovezi, se susține că a trăit încă zece ani după ce și-a terminat lucrarea.

Dedicată Bunei Vestiri, această icoană miraculoasă este păstrată în biserica principală a mănăstirii, lângă altar.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel