Sari la conținut

Ies la iveală nereguli din pandemie. Mai mulți medici, investigați din cauza banilor obținuți de pe urma pacienților cu Covid

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Bani de pe urma bolnavilor Covid. Mai mulți medici de familie din Brașov sunt în prezent sub investigație pentru presupusa decontare ilegală a consultațiilor la distanță destinate pacienților cu COVID-19, o practică derulată pe parcursul unui an. Conform informațiilor disponibile, acești medici ar fi încasat sume de 105 de lei pentru fiecare pacient, susținând că au furnizat servicii de monitorizare telefonică zilnică, deși, în realitate, această monitorizare nu s-ar fi desfășurat așa cum era raportat.

Anchetatorii au demarat o operațiune de amploare, desfășurând joi 17 percheziții, inclusiv la cabinetele medicilor implicați. Cinci persoane au fost conduse la audieri în legătură cu această investigație.

Medicii încasau 105 lei pentru fiecare pacient Covid

Conform declarațiilor poliției, presupusele fapte ar fi avut loc în intervalul octombrie 2020 – noiembrie 2021, pe durata pandemiei de COVID-19. Ancheta indică faptul că medicii de familie ar fi pretins și primit sume de bani din bugetul de stat, alocate pentru serviciile de monitorizare a pacienților infectați sau suspectați de infecție cu virusul SARS-CoV-2, pe baza unor rapoarte fictive privind monitorizarea telefonică zilnică a acestora, potrivit Digi24.ro. 

Sub pretextul asigurării monitorizării zilnice prin telefon a pacienților cu COVID-19, acești medici ar fi încasat 105 lei pentru fiecare pacient. Conform anchetatorilor, situația reală arată că fie nu au comunicat deloc cu pacienții infectați cu COVID, fie au făcut acest lucru doar în primele zile ale presupusei monitorizări.

În urma perchezițiilor, care au vizat atât cabinetele medicale, cât și instituții cu atribuții în domeniul sănătății publice, s-au căutat și ridicat mijloace de probă, inclusiv înscrisuri oficiale și echipamente informatice. În plus, cinci persoane au fost aduse la sediul poliției pentru a fi audiate în cadrul unui dosar penal deschis pentru obținerea ilegală de fonduri. Poliția Română a asigurat că pe durata procesului penal, drepturile și garanțiile procesuale ale persoanelor implicate vor fi respectate.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel