miercuri, iunie 7, 2023

Îmbătrânirea ar putea fi oprită, dar nu inversată. Procesul biologic din spatele îmbătrânirii umane poate fi oprit, dar nu complet inversat, potrivit unei cercetări, nerevizuite încă.

Studiul publicat pe serverul de preprint BioRxiv a valorificat progresele în inteligența artificială și învățarea automată pentru a înțelege mecanica îmbătrânirii și modul în care funcționează în corpul uman.

Te-ar mai interesa: Cât timp poți avea cancer fără să știi. Lista neop...

Studiul a analizat o componentă cheie a îmbătrânirii numită „reziliență”.

Îmbătrânirea ar putea fi oprită, dar nu inversată. Componenta CHEIE a acestui proces

Echipa a evaluat un factor numit vârsta biologică termodinamică (tBA) care pune în lumină informațiile biologice pierdute într-un organism odată cu vârsta. tBA urmărește gradul de tulburare produsă într-un organism pe măsură ce îmbătrânește.

Oamenii de știință au spus că, pe măsură ce tBA crește odată cu vârsta, ar putea duce la o rezistență mai scăzută a persoanei, conducând la o „accelerare exponențială” a incidenței bolilor cronice și a riscului de deces.

„Conform măsurătorilor noastre, numărul persoanelor care demonstrează pierderea rezistenței crește exponențial în populație și se dublează la fiecare opt ani, exact la fel de repede cu cât se dublează rata mortalității”, a spus Peter Fedichev, coautor al studiului și cofondator GERO.

Te-ar mai interesa: Horoscop 7 iunie 2023. Capricornii trag biletul no...

Această schimbare este ireversibilă, a spus echipa, adăugând că ar putea stabili constrângeri severe asupra posibilităților de inversare a vârstei.

Studiile anterioare au arătat că îmbătrânirea este un proces complex care duce la o accelerare exponențială a incidenței bolilor cronice și în cele din urmă la moartea organismelor.

În timp ce studii recente au demonstrat potențiala inversare a vârstei la șoareci, cu speranța că procesul ar putea fi extins la oameni, dr. Fedichev a spus că cazul poate fi diferit pentru oameni.

Te-ar mai interesa: Spune NU osteoporozei! 6 moduri de a îmbunătăți de...

Dar „nu speranța nu a murit”, susțin cercetătorii. Ar putea exista o modalitate de a „răci” un organism, de a controla haosul din interacțiunile moleculare din celulele sale și de a reduce rata de îmbătrânire, se mai arată în raport.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private