luni, iunie 1, 2020

Ceaiul verde are numeroase proprietăţi benefice pentru sănătate, însă cele mai recente cercetări au descoperit că îmbunătăţeşte anumite proprietăţi cognitive, mai ales memoria, fiind de ajutor în tratarea demenţei.

Extractele de ceai verde stimulează conexiunile creierului, se arată într-un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Basel, Elveţia.

Combate bolile cardiovasculare

Citește și:

Beneficiile ceaiului verde sunt date de conţinutul mare de flavonoizi, substanţe cu efect antioxidant, care feresc organismul de probleme. Acesti tip de ceai conţine aproximativ 70% aşa numite catechine din flavonoizi, în timp ce proporţia acestora din ceaiul negru este de doar 8%.

“Pe lângă faptul că flavonoizii conţinuţi de ceaiul verde anihilează radicalii liberi, s-a descoperit că ei normalizează funcţia endoteliului arterial prin stimularea oxidului nitric având efect de prevenire a maladiilor cardiovasculare, de normalizare a tensiunii arteriale (risc mai mic între 46% şi 65%) şi de prevenţie a atacului vascular cerebral şi a infarctului de miocard (risc mai mic cu 11%)”, explică prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Citește și:

Menține pielea frumoasă

Un al beneficiu al ceaiului este acela că ajută la reducerea pungilor de sub ochi şi a cearcănelor. Pliculeţele de ceai verde folosite nu trebuie niciodată aruncate, ci aplicate pe suprafaţa ochilor, cofeina conţinută ajutând la îndepărtarea cearcănelor.

Ceaiul verde rece, aplicat pe faţă de două ori pe zi, ajută la hidratarea şi tonifierea tenului.

 

Parteneri