Sari la conținut

Ce înseamnă că nu te potrivești în cuplu din punct de vedere intim

„Ne dorim și ne așteptăm la lucruri diferite, chiar dacă avem o comunicare foarte bună la nivel de cuplu.”

Ce se întâmplă dacă întâlnești pe cineva amabil, inteligent și amuzant, dar din punct de vedere intim nu rezonați?

Contactul intim nu joacă pentru toată lumea un rol important într-o relație. Însă sunt oameni pentru care acest aspect este unul esențial. Avem mărturile unor femei, care au ales să se despartă de partenerii lor, pentru că nu se simțeau compatibile din punct de vedere intim.

„Am început să ies cu un prieten de care mă lega o prietenie de o viață, imediat după petrecerea de absolvire. Am ieșit la mai multe întâlniri, iar când am încercat să trecem la nivelul următor , parcă vorbeam în două limbi diferite. Ne-am dorit și ne-am proiectat așteptări diferite, în ciuda faptului că la capitolul comunicare stăteam foarte bine amândoi.”

Citeste si:

„Am avut probleme cu fostul meu iubit. Eram un cuplu interrasial, iar părinții lui nu au fost de acord de la început cu relația noastră. El a vrut să aștepte să ne începem viața intimă după căsătorie, în caz contrar va fi nevoie să își lase părinții să îi aranjeze căsătoria cu cineva din cultura lui. Nu  am vrut să aștept până la căsătorie. Vreau să mă căsătoresc după ani de întâlniri. Prin urmare, pentru mine, contactul intim în cuplu joacă un rol important și a jucat un rol la fel de important  în despărțirea noastră.”

„Fostul meu iubit a fost cea mai egoistă persoană pe care am întâlnit-o vreodată. M-a făcut să mă simt vinovată pentru că îmi doream o viață intimă activă. Deși am încercat să vorbim de multe ori, mi-am dat seama că pur și simplu nu îi păsa și nu se va schimba niciodată. Mă îndoiesc că chiar i-a plăcut cu mine. Acum este una dintre prioritățile mele de top în materie de compatibilitate. Nu voi mai accepta niciodată o relație ca cea cu fostul. Este mult mai distractiv să fii cu cineva căruia îi pasă și își dorește aceleași lucruri ca și tine.”

„După ce au durat șase luni întâlnirile și am decis să trecem la nivelul următor, am trăit cea mai mare dezamăgire. Imediat după ne-am despărțit. El mi-a reproșat că eram prea intimidantă pentru el.”

„Cu fostul meu, în primul an de relație, contactul intim avea loc de aproximativ două ori pe săptămână, când dormeam peste noapte la el. Ne-am întâlnit trei ani, iar în ultimii doi ani nu s-a întâmplat nimic între noi. Acum, sunt logodită cu un bărbat pentru care contactul intim este la fel de important ca și pentru mine și efectiv nu pot să cred cât timp am pierdut din viața mea prin implicarea în fosta relație”.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.