joi, august 18, 2022

Numărul persoanelor diagnosticate cu diabet a crescut alarmant. În acest context, oamenii de știință caută măsuri de prevenție. 

Diabetul zaharat de tip 2 se caracterizează prin secreția de insulină afectată și rezistența crescută la insulină. Ca urmare, nivelul glicemiei crește, provocând o gamă largă de simptome și complicații.

Importanța fructelor pentru organism. O boală poate fi atenuată

Această boală cronică apare atunci când pancreasul nu poate produce suficientă insulină sau organismul nu poate utiliza în mod eficient insulina pe care o produce. Hormonul insulină joacă un rol important în controlul nivelului de zahăr din sânge.

Te-ar mai interesa: Elena Udrea: Cer să fiu declarată nebună și lipsit...

Sursa foto: Guido Mieth / Getty Images

 

Fructele joacă un rol în atenuarea riscului de boală

Cercetătorii de la Universitatea Edith Cowan au dezvăluit că persoanele care consumau cel puțin două porții de fructe pe zi aveau măsuri mai mari de sensibilitate la insulină decât cele care consumau mai puțin de o jumătate de porție.

Studiul, publicat în Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, a arătat că o dietă sănătoasă, inclusiv fructe întregi, nu suc de fructe, poate juca un rol în atenuarea riscului de diabet de tip 2.

Cum poate fi prevenit diabetul zaharat?

Studiile anterioare au arătat că o dietă sănătoasă și o activitate fizică regulată pot contribui la atenuarea riscului de diabet zaharat. Specialiștii recomandă consumul a două porții de fructe pe zi pentru a reduce riscul de a face această boală.

Te-ar mai interesa: Efect bizar! Bărbat incapabil să „vadă” numerele d...

Reducerea riscului de diabet

Studiul actual a examinat relația dintre tipurile de fructe consumate și toleranța la glucoză și sensibilitatea la insulină.

Echipa a examinat datele de la 7.675 de australieni care au participat la studiul AusDiab al Baker Heart and Diabetes Institute pentru a ajunge la concluziile studiului.

Au măsurat aportul de fructe și sucuri de fructe utilizând chestionarul privind frecvența alimentelor la momentul inițial.

Te-ar mai interesa: Monica Pop, avertisment despre pastila de iod: „Ro...

Rezultatele studiului au arătat că participanții cu aport moderat total de fructe au avut un risc redus cu 36% de diabet.

Rezultatul studiului: O dietă sănătoasă

„O dietă sănătoasă, inclusiv fructe întregi, dar nu sucul de fructe, poate juca un rol în atenuarea riscului de T2DM”, a concluzionat echipa în studiu.

Echipa a subliniat că studiul încurajează consumului de fructe întregi, dar nu și suc de fructe. În acest fel, se păstrează sensibilitatea la insulină, reducând șansele de a dezvolta diabet de tip 2.

Te-ar mai interesa: 6 „toxine” extrem de periculoase: Efec...

„Promovarea unei diete sănătoase și a unui stil de viață care include consumul de fructe populare precum mere, banane și portocale, cu disponibilitate geografică larg răspândită, poate reduce incidența T2DM”, a adăugat echipa.

Mai mult, T2DM este cel mai frecvent tip de diabet. Oamenii dezvoltă această afecțiune la orice vârstă, chiar și în timpul copilăriei. Cu toate acestea, apare adesea la persoanele de vârstă mijlocie și în vârstă.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre capacul galben al băuturilor răcor...

Cei care sunt supraponderali, obezi sau cu antecedente familiale de diabet sunt la un risc mai mare. Poate fi cauzată și de inactivitatea fizică și de alte condiții de sănătate, cum ar fi hipertensiunea, potrivit news-medical.net.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private