luni, noiembrie 29, 2021

Importanța igienizării mâinilor. Coronavirusul supraviețuiește pe piele nouă ore.

Conform unui studiu publicat recent pe academic.oup.com, noul coronavirus SARS-CoV-2 rămâne activ pe pielea umană timp de nouă ore. O

Te-ar mai interesa: Anunțul lansat de Pfizer: „Noile vaccinuri „gata î...

echipă de cercetători japonezi a reușit să evidențieze, astfel, importanța mâinilor în contextul pandemiei de coronavirus. Același studiu arată că virusul gripal (IAV) supraviețuiește pe pielea umană timp de aproximativ 1,8 ore.

Ryohei Hirose, Hiroshi Ikegaya, Yuji Naito, Naoto Watanabe, Takuma Yoshida, Risa Bandou, Tomo Daidoji, Yoshito Itoh și Takaaki Nakaya, autorii studiului, au demonstrat rolul pielii umane în creșterea riscului de transmitere a noului coronavirus SARS-CoV-2.

„Supraviețuirea de până la nouă ore a SARS-CoV-2 (tulpina de virus care provoacă COVID-19) pe pielea umană sporește

Te-ar mai interesa: Situația românilor blocați în Africa din cauza var...

riscul de transmitere a acestuia în cazul contactului, în comparație cu virusul gripal de tip A, contribuind la accelerarea evoluției pandemiei”, arată autorii studiului, potrivit RRA.

Importanța igienizării mâinilor

Atât coronavirusul, cât și virusul gripal sunt inactivate în decurs de 15 secunde prin aplicarea etanolului. Este vorba de substanța utilizată în produsele de dezinfectare a mâinilor. Igiena corectă a mâinilor este esențială, reducând riscul de infectare atât cu SARS-CoV-2, cât și cu IAV.

Studiul susține recomandările Organizației Mondiale a Sănătății în favoarea spălării regulate și corecte

Te-ar mai interesa: Ce probleme spirituale ascund unele boli precum ca...

a mâinilor pentru a limita transmiterea virusului.

Rezultatele studiului arată că:

  • SARS-CoV-2 și IAV au fost inactivate mai rapid pe suprafața pielii decât pe alte suprafețe (oțel inoxidabil, sticlă, plastic).
  • Timpul de supraviețuire a fost semnificativ mai mare pentru SARS-CoV-2 decât pentru virusul gripal de tip A (IAV). În medie 9,04 h (7,96-10,2 h), față de 1,82 h (1,65 – 2,00 h).
  • IAV aflat în mucus, pe alte suprafețe în mediul extern a fost inactivat mai rapid – 1,69 h (1,57-1,81 h), în timp ce SARS-CoV-2 prezintă un timp de supraviețuire semnificativ mai mare – 11,09 h

    Te-ar mai interesa: Țările europene sunt luate cu asalt de varianta Om...

    (10,22-12,00 h) în aceleași condiții.

  • Ambele virusuri, atât SARS-CoV-2 cât și IAV sunt inactivate în 15 secunde prin aplicare etanolului.

SARS-CoV-2 a infectat aproape 40.300.000 de oameni din întreaga lume, provocând 1.120.000 decese de când a apărut pentru prima dată în China, la sfârșitul anului trecut, se arată într-un comunicat transmis de Fundaţia Baylor Marea Neagră.

Te-ar mai interesa: De ce țările lumii se confruntă cu al cincilea val...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri