duminică, ianuarie 29, 2023

Importanța igienizării mâinilor. Coronavirusul supraviețuiește pe piele nouă ore.

Conform unui studiu publicat recent pe academic.oup.com, noul coronavirus SARS-CoV-2 rămâne activ pe pielea umană timp de nouă ore. O echipă de cercetători japonezi a reușit să evidențieze, astfel, importanța mâinilor în contextul pandemiei de coronavirus. Același studiu arată că virusul gripal (IAV) supraviețuiește pe pielea umană timp de aproximativ 1,8 ore.

Te-ar mai interesa: Antibioticul natural care face MINUNI. Leacul împo...

Ryohei Hirose, Hiroshi Ikegaya, Yuji Naito, Naoto Watanabe, Takuma Yoshida, Risa Bandou, Tomo Daidoji, Yoshito Itoh și Takaaki Nakaya, autorii studiului, au demonstrat rolul pielii umane în creșterea riscului de transmitere a noului coronavirus SARS-CoV-2.

„Supraviețuirea de până la nouă ore a SARS-CoV-2 (tulpina de virus care provoacă COVID-19) pe pielea umană sporește riscul de transmitere a acestuia în cazul contactului, în comparație cu virusul gripal de tip A, contribuind la accelerarea evoluției pandemiei”, arată autorii studiului, potrivit RRA.

Importanța igienizării mâinilor

Atât coronavirusul, cât și virusul gripal sunt inactivate în decurs de 15 secunde prin aplicarea etanolului. Este vorba de substanța utilizată în produsele de dezinfectare a mâinilor. Igiena corectă a mâinilor este esențială, reducând riscul de infectare atât cu SARS-CoV-2, cât și cu IAV.

Te-ar mai interesa: NU CONSUMA suc de portocale înainte de masă! Poți ...

Studiul susține recomandările Organizației Mondiale a Sănătății în favoarea spălării regulate și corecte a mâinilor pentru a limita transmiterea virusului.

Rezultatele studiului arată că:

  • SARS-CoV-2 și IAV au fost inactivate mai rapid pe suprafața pielii decât pe alte suprafețe (oțel inoxidabil, sticlă, plastic).
  • Timpul de supraviețuire a fost semnificativ mai mare pentru SARS-CoV-2 decât pentru virusul gripal de tip A (IAV). În medie 9,04 h (7,96-10,2 h), față de 1,82 h (1,65 – 2,00 h).
  • IAV aflat în mucus, pe alte suprafețe în mediul extern a fost inactivat mai rapid – 1,69 h (1,57-1,81 h), în timp ce SARS-CoV-2 prezintă un timp de supraviețuire semnificativ mai mare – 11,09 h (10,22-12,00 h) în aceleași condiții.
  • Ambele virusuri, atât SARS-CoV-2 cât și IAV sunt inactivate în 15 secunde prin aplicare etanolului.

SARS-CoV-2 a infectat aproape 40.300.000 de oameni din întreaga lume, provocând 1.120.000 decese de când a apărut pentru prima dată în China, la sfârșitul anului trecut, se arată într-un comunicat transmis de Fundaţia Baylor Marea Neagră.

Te-ar mai interesa: „Elixirul tinereții” promovat pe rețelele sociale ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private