Sari la conținut

„Împreună pentru Sănătate”, prima platformă digitală în sprijinul pacienților oncologici și al celor cu boli grave

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

 „Împreună pentru Sănătate” este prima platformă digitală din România adresată pacienților diagnosticați cu cancer sau alte afecțiuni grave, la care aceștia pot apela pentru consiliere și îndrumare în vederea soluționării diverselor probleme întâmpinate în perioada de confruntare cu boala.

Proiectul este finanțat de Fundația Vodafone România cu un buget de 335.800 de lei prin programul „Connecting for Good” și a fost dezvoltat de Asociația M.A.M.E și proiectat de Code for Romania, în cadrul programului Civic Labs.

În ajutorul pacienților

Platforma www.impreunapentrusanatate.ro pune la dispoziția bolnavilor oncologici și a celor cu afecțiuni grave, atât adulți, cât și copii, informații și îndrumare pentru accesarea unor servicii medicale de care aceștia au nevoie, oferite de clinici și spitale din țară și din străinătate, dar și consiliere pentru strângerea de fonduri pentru plata unor investigații, intervenții sau tratamente care nu pot fi efectuate în România sau care nu sunt decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Citeste si:

Totodată, platforma conectează pacienții şi aparținătorii acestora cu persoane din țară sau din străinătate dispuse să le ofere găzduire în vecinătatea unităților medicale în care își  efectuează tratamentele.

Nu în ultimul rând, platforma asigură suport în soluționarea altor tipuri de nevoi, precum găsirea de medicamente, asigurarea transportului casă – spital pentru pacienți sau traducerea unor documente medicale, dar și un ghid despre accesarea și decontarea serviciilor medicale în România și în străinătate și informații la zi din domeniul sănătății. 

Identificarea celor mai bune tratamente

Astfel, platforma le dă posibilitatea pacienților oncologici și cu afecțiuni grave să identifice cele mai bune opțiuni de tratament, oferind acces la informații despre peste 400 de clinici și spitale de stat sau private, din mai mult de 20 de țări din Europa, America și Asia.

Acestea sunt grupate pe patru categorii (oncologie, hematologie, radioterapie și transplant medular), cuprinzând informații despre serviciile medicale puse la dispoziție în cadrul fiecărei secții, date de contact ale specialiștilor, opțiuni de cazare în apropierea spitalelor, transportul de la aeroport. Platforma conține și o listă a ONG-urilor care pot veni în sprijinul pacienților cu diverse servicii gratuite. 

Cei care doresc să ofere sprijin pacienților cu boli grave pot accesa rubrica Oferă ajutor de pe platformă https://impreunapentrusanatate.ro/ro/offer-help

www.impreunapentrusanatate.ro este disponibilă în limbile română și engleză și are secțiuni dedicate celor aflați în nevoie și celor care pot oferi ajutor. În primul an de la lansare, platforma urmărește să sprijine aproximativ 1.000 de pacienți, aducând speranță în viețile acestora și ale familiilor lor.

 În România, în anul 2020, trăiau aproximativ patru milioane de bolnavi cronici, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică. Mulți dintre ei întâmpină dificultăți financiare și, de cele mai multe ori, nu reușesc să acopere costurile necesare pentru plata unor investigații medicale, tratamente adecvate, transport sau cazare. Acest lucru conduce automat la amânarea sau întreruperea tratamentului și, implicit, la scăderea șanselor de vindecare.  www.impreunapentrusanatate.ro vine în sprijinul acestor pacienți, dar și al celor care doresc să se implice în beneficiul bolnavilor. 

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.