sâmbătă, octombrie 24, 2020

Tentaţii există la tot pasul atât în cazul femeilor cât şi al băbaţilor, însă cei mai predispuşi să calce strâmb sunt bărbaţii.  Deși acestă tendinţă de infidelitate poate fi cauzată de lipsa controlului de sine, un nou studiu a scos la iveală că bărbaţii, pur şi simplu, au impulsuri sexuale foarte puternice.
Cercetatorii de la Departamentul de Psihologie al Universităţii A & M au descoperit că bărbaţii au impulsuri sexuale puternice, în timp ce femeile au un mai bun control de sine.

Citește și:

Însă, oamenii de ştiinţă au descoperit că şi în cazul bărbaţilor care ştiu să se controleze mai bine, impulsurile sexuale sunt reduse.

“Este logic că autocontrolul, care are origini evolutive relativ recente în comparație cu impulsurile sexuale, ar trebui să funcţioneze – la fel de eficient – atât în cazul femeilor cât şi al bărbaţilor,” spune Natasha Tidwell, autoarea studiului.
Cercetătorii au efectuat un experiment, pentru a descoperi modul în care bărbaţii şi femeile au reacționat la ispitele sexuale din trecutul lor. Ei au studiat 70 de bărbaţi şi 148 de femei, cerându-le să descrie un moment în care au fost atrași de unul din foștii parteneri sau de cineva care a fost indisponibil lor.

Citește și:

“Când bărbaţii au vorbit despre comportamentul lor sexual trecut, au spus că s-au confruntat cu impulsuri relativ puternice și au acționat la aceste impulsuri mai mult decat au făcut-o femeile”, a spus Tidwell.

Parteneri--