sâmbătă, ianuarie 22, 2022

Imunitate supraomenească?Cercetătorii spun că au descoperit un al doilea pacient – o femeie – care a scăpat de HIV, virusul care provoacă SIDA, devenind încrezători că într-o zi ar putea găsi o modalitate prin care mai mulți oameni să fie vindecați.

Pacienta nu a primit niciun tratament și la opt ani după ce a fost diagnosticată pentru prima dată nu mai prezintă semne de infecție activă și nu prezintă semnele prezenței virusului nicăieri în corpul ei, au anunțat luni cercetătorii, potrivit CNN.

Te-ar mai interesa: Mare atenție la consumul de MEDICAMENTE! Vă puteți...

Acest lucru s-a mai întâmplat o dată.

A doua pacientă, vindecată fără tratament

Echipa internațională de oameni de știință a anunțat în Annals of Internal Medicine că pacienta, originară din orașul Esperanza, Argentina, nu a prezentat nicio dovadă a prezenței virusului HIV. Femeia de 30 de ani este cea de-a doua pacientă care s-a vindecat fără transplant de celule stem sau un alt tratament. Celălalt pacient vindecat este o femeie de 67 de ani – Loreen Willenberg.

Cercetătorii au analizat probe de sânge recoltate de la pacienta cu HIV în vârstă de 30 de ani între 2017 și 2020. Ea a născut un copil în martie 2020, iar oamenii de știință au putut să colecteze probe și din țesutul placentar.

Te-ar mai interesa: Care e valoarea normală a tensiunii arteriale în f...

Pacienta fusese diagnosticată cu HIV în martie 2013.

Cercetătorii încă nu știu cum a reușit corpul pacientei să scape de virus, dar „credem că este o combinație de mecanisme imunitare diferite”, spun ei.

Patru persoane vindecate de HIV

Aproximativ 38 de milioane de oameni trăiesc cu virusul HIV în întreaga lume. Când nu este tratată, infecția poate duce la sindromul imunodeficienței dobândite sau SIDA. Anul trecut, aproximativ 690.000 de oameni au murit din cauza bolilor legate de SIDA în întreaga lume.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci doar...

Până acum, patru persoane au fost declarate vindecate de HIV, însă două dintre acestea au primit transplanturi de celule stem. Această procedură riscantă a mai fost încercată de şi la alţi pacienţi, însă fără succes. Femeia din Argentina este a doua persoană care a scăpat fără tratament de virus după Loreen Willenberg, în 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private