joi, august 11, 2022

Imunitatea înseamnă capacitatea organismului de a lupta cu agenții patogeni, virusuri, bacterii, paraziți și toxine. Imunitatea este de două feluri: înnăscută și dobândită.

Mai exact, înnăscută adică cea cu care un om se naște, iar cea dobândită cea pe care o capătă și o modifică în timpul vieții. Anumite remedii naturale pot contribui la creșterea imunității unui individ.

Te-ar mai interesa: Un preot cu har a zis: „Mi-a apărut Dracul și a zi...

Un individ poate să afle cum are imunitatea cu ajutorul analizelor de sânge care evaluează componentele sistemului imun. Testele pentru imunitate sunt hemoleucograma și imunograma. Hemoleucograma permite identificarea numărului și procentului celulelor – leucocite, macrofage și fagocite. Imunograma evaluează anticorpii pe care aceste celule le produc – imunoglobulinele (Ig).

Specialiștii susțin că nu este deloc bine să iei singur medicamente, ceaiuri sau suplimente în ideea de a crește imunitatea ta sau a copilului. Numai medicul sau farmacist pot recomanda, atunci când este cazul, în urma efectuării testelor de sânge, suplimente care au rolul de a crește imunitatea unei persoane, acestea nu trebuie luate de pacient fără o recomandare în prealabil.

Te-ar mai interesa: De ce să acoperi ecranul TV atunci când este închi...

Imunitatea scăzută simptome și semne caracteristice:   

  • Sensibilitatea crescută care se manifestă prin viroze respiratorii dese
  • Bronșite repetate
  • Micoze bucale dar și vaginale repetate
  • Scăderea bruscă în greutate și nejustificată
  • Oboseală cronică
  • Anemie
  • Scăderea în greutate inexplicabilă

De cele mai multe ori, persoanele care au afecțiuni cronice precum sunt bronșită cronică, infecții recidivante, reumatism cronic, scleroză multiplă, boli cronice, cancer, leucemie, diabet, răceli frecvente, după convalescentă și persoanelor în vârstă,  dar și copii pot primi diferite tratamente pentru creșterea imunității.

Te-ar mai interesa: Iată ce înseamnă când câinele tău face acest lucru...

Iată cum crești imunitatea în mod natural:

Cele mai puternice imunostimulatoare naturale, bogate în antioxidanți sunt sfecla roșie, ridichea neagră, coacăzele negre, strugurii, afinele, măceșele, cătina, morcovii, varza roșie. Sau legumele: broccoli, varza albă, spanacul și conopida. Usturoiul verde este considerat un antibiotic natural, fiindcă el conține o substanță care combate dezvoltarea bacteriilor și virușilor.

Te-ar mai interesa: Medic: De ce tot mai mulți tineri de 30 de ani fac...

Există și remedii naturale de ajutor atunci când vrei să-ți crești imunitatea. De exemplu, aloe vera, cătina, echinaceea, propolisul, mierea, dar și uleiul de pește îți pot fi de real ajutor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private