miercuri, decembrie 7, 2022

Imunitatea la Covid. Riscul de infectare cu noul coronavirus poate depinde de mai mulți factori pe care nici medicii și cercetătorii nu îi înțeleg în totatalitate.

Cu toate astea, s-a observat că persoanele cu boli cronice sunt mai susceptibile să dezvolte complicații severe.

Plus de asta, s-a observat că și imunitatea fiecăruia dintre noi are un rol extrem de important. S-a vorbit chiar de o imunitate naturală la noul coronavirus.

Te-ar mai interesa: Românii vor să facă copii! Gabriela Firea, despre ...

Imunitatea la Covid

”Imunitatea naturală este valabilă pentru orice boală și ține de acei anticorpi nespecifici care, de fapt, luptă în primă fază împotriva oricărui atac asupra organismului. În a doua fază apar anticorpii specifici, cei care sunt special dezvoltați de organism pe tipul de virus sau germene care provoacă atacul,” a declarat dr. Dr. Valentin Boldea, medic de familie, pentru stirileprotv. 

Specialiștii spun că unele studii arată că infectarea poate fi influențată inclusiv de grupa de sânge. De pildă, cei cu AB 4 au șanse mai mari să se îmbolnăvească.

Covid-19 în România

Un număr de 3.252 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în urma efectuării a 8.059 de teste la nivel naţional, a informat, luni, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Te-ar mai interesa: Profesor de informatică, prins în timp ce întrețin...

Pe teritoriul României, au fost confirmate, până în prezent, 559.587 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Un număr de 460.780 persoane au fost declarate vindecate.

Potrivit GCS, până la această dată, la nivel naţional au fost prelucrate 4.436.130 teste. Dintre acestea, 8.059 au fost efectuate în ultimele 24 de ore – 6.250 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 1.809 la cerere.

Te-ar mai interesa: O dietă vegană îți poate provoca migrene? Un nou s...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private