Sari la conținut

În 2016, această imagine făcea înconjurul lumii. Cum arată acum băiețelul lăsat atunci să moară pe străzi pentru că era considerat vrăjitor? Povestea lui Hope

Hope atunci când a fost găsit
Sursă foto: : Facebook Anja Ringgren Lovén
Hope atunci când a fost găsit de asistenta umanitară Anja Ringgren Lovén. Imaginea a făcut înconjurul lumii în 2016

Băiatul Akwa Ibom, cunoscut în întreaga lume sub numele de Hope, a fost acuzat de vrăjitorie și lăsat să moară de foame, însă a fost salvat de Anja Ringgren Lovén, o femeie olandeză.

Anja Ringgren Lovén este fondatorul Land of Hope, care este un lider în lupta pentru salvarea miilor de copii din Nigeria care sunt acuzați că sunt vrăjitori în fiecare an.

Anja a devenit celebră în întreaga lume când o fotografie cu ea ghemuită în fața unui „copil vrăjitoare” nigerian mic și slăbit a devenit virală în 2016. I-a dat biscuiți și apă, l-a luat cu grijă în brațe și l-a dus la spital. Anja mărturisește acum că nu credea că micuțul va supraviețui.

„Când l-am urcat în mașină, m-am uitat la soțul meu David și i-am spus să-i spunem Hope. Nu am vrut să moară fără nume. Ar trebui să moară cu demnitate”, declara la acea vreme pentru The Independent.

Când a fost găsit, Hope era foarte slăbit din cauza malnutriției și a paraziților intestinali. Băiatului i s-au administrat tratamente antiparazitare și transfuzii de sânge pentru a ameliora anemia severă de care suferea.

Viața lui Hope s-a schimbat radical după ce a cunoscut-o pe Anja. Femeia veghează și acum asupra bunăstrării copilului și este bucuroasă să le arate tuturor celor care se întreabă ce mai face băiețelul, arătându-le imagini cu acesta.

Hope face acum parte dintr-o familie mare, care îl iubeștă și îl protejează:

„După cum puteți vedea, Hope chiar se bucură acum de viață. Are 35 de frați și surori care au mare grijă de el, se joacă cu el, îl ajută să învețe și se asigură că este iubit și ferit de orice rău”,  a declarat Anja la doar câteva luni de la operațiunea de salvare a  copilului.

Recent, daneza a publicat pe contul său de Facebook, la cererea unui prieten virtual, o nouă fotografie cu Hope. Băiatul a crescut, este zâmbitor și pare că a dat uitării ororile pe care le-a trăit.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel