Sari la conținut

În aceste cazuri, este interzis consumul de cafea! Persoanele care suferă de aceste boli nu ar trebui să bea niciodată cafea, susțin experții

probleme digestive cafea
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Atenție la aceste obiceiuri dăunătoare care pot provoca constipație

În aceste cazuri, este interzis consumul de cafea! Persoanele care suferă de aceste boli nu ar trebui să bea niciodată cafea, susțin experții.

Cafeaua poate fi definită cu siguranță ca un elixir de sănătate. S-a descoperit că reduce riscul de cancer de prostată, reduce riscul de insuficiență cardiacă și chiar reduce riscul de pierdere a auzului.

Și dacă bei o cafea amară te poate ajuta chiar să slăbești.

Dar,  pentru anumite persoane, cafeaua poate avea de fapt mai multe efecte secundare negative decât pozitive. Ce spun nutriționiștii despre oamenii care ar trebui să evite consumul de cafea pentru o sănătate mai bună și iată ce au spus ei? Potrivit eatthis.com, aceste categorii de persoane ar trebui să evite total consumul de cafea:

Interzis consumul de cafea: 1. Persoanele cu IBS (Sindromul intestinului iritabil)

„Cofeina poate crește regularitatea intestinului, inclusiv creșterea șanselor de diaree (un simptom major al sindromului de intestin iritabil sau IBS)”, spune Angel Planells MS, RDN, nutriționist dietetician înregistrat și purtător de cuvânt național al Academiei de Nutriție și Nutriție. Dietetică.

„Deci, dacă aveți IBS, ar trebui să limitați/evitați băuturile cu cofeină”.

2. Persoanele cu glaucom

„Potrivit unui studiu recent, presiunea intraoculară crește pentru cei cu glaucom atunci când consumă cafea, așa că aceștia ar trebui limiteze/evite consumul”, spune Planells.

3. Persoanele cu vezică hiperactivă

„Știm cu toții că este mai bine să eviți o ceașcă mare de cafea înainte de o călătorie lungă, mai ales dacă pauzele la toaletă sunt limitate. Consumul de cofeină poate crește atât frecvența urinară, cât și urgența”, spune medicul dietetician Sue Heikkinen.

„Dacă nu bei cafea în mod regulat, s-ar putea să fii și mai sensibil la acest efect”.

Interzis consumul de cafea: 4. Persoanele cu afecțiuni cardiace, cum ar fi aritmiile

„Deoarece cofeina din cafea poate provoca creșteri temporare ale tensiunii arteriale și ale ritmului cardiac, este important ca orice persoană cu afecțiuni cardiace preexistente să discute cu furnizorul de asistență medicală despre dacă/câtă cafea este sigur de consumat”, spune medicul dietetitician și consultant în nutriție Kelli McGrane.

5. Femeile însărcinate

„Colegiul American de Obstetrică și Ginecologie recomandă femeilor însărcinate să limiteze cofeina la 200 de miligrame (aproximativ ceea ce se găsește în 2 căni de cafea) pe zi, pentru a minimiza riscul de avort spontan, travaliu prematur și greutate mică la naștere”, spune Heikkinen.

„Cu toate acestea, o revizuire din 2020 publicată în British Journal of Medicine a concluzionat că nu există un nivel sigur de aport de cofeină în timpul sarcinii. Femeile însărcinate ar trebui să discute despre aportul lor de cofeină cu medicul lor.”

6. Femeile care alăptează

„Deoarece cofeina este un stimulent și diuretic, îngrijorarea este că o mamă care alăptează poate fi expusă riscului de deshidratare”, spune Planells. „Asociația Americană de Sarcină sugerează evitarea cofeinei cât mai mult posibil în timpul sarcinii și alăptării”.

Interzis consumul de cafea: 7. Persoane cu tulburări de somn

„Este de înțeles să ajungi la o ceașcă de cafea sau mai multe după un somn prost, totuși obiceiul tău de cafea poate perpetua un ciclu de somn prost și oboseală”, spune Heikkinen. „Chiar dacă nu crezi că cafeaua de după-amiază îți afectează somnul, într-adevăr ar putea afecta calitatea somnului. Evitați cofeina cu cel puțin 6 ore înainte de culcare, așa cum este recomandat de Sleep Foundation”.

8. Persoanele cu niveluri ridicate de anxietate sau sunt predispuse la atacuri de panică

„Cofeina este un stimulent, care poate agrava anxietatea la unele persoane”, spune McGrane. „Dacă experimentați în mod regulat atacuri de anxietate sau de panică, poate doriți să luați în considerare evitarea sau reducerea consumului de cafea cu cofeină.”

9. Persoanele cu diaree

„Unii oameni se bazează pe ceașca lor de cafea de dimineață pentru a-și „mișca intestinele”, dar acest efect nu este de dorit dacă te lupți cu diaree”, spune Heikkinen. „Cafeaua decofeinizată poate fi mai puțin problematică, deși lichidele fierbinți, în general, tind să stimuleze intestinele”.

10. Persoanele cu epilepsie

„Deși un studiu limitat, descoperirile recente au arătat că consumul intens de cafea a fost asociat cu o frecvență crescută a convulsiilor. Dar sunt necesare mai multe studii”, spune Planells. Luați în considerare să discutați cu neurologul despre aportul de cofeină dacă aveți epilepsie.

Interzis consumul de cafea: 11. Copiii sub 12 ani

„Deși cofeina ne poate face pe oricare dintre noi puțin nervoși, poate avea efecte secundare mai vizibile și chiar grave la doze mai mici la copii”, spune McGrane. „De exemplu, prea multă cofeină la copii poate duce la creșterea ritmului cardiac, la creșterea sentimentelor de anxietate, la dificultăți de concentrare și la stomac deranjat. Un alt aspect de luat în considerare, în special la copiii mici, este că cafeaua poate masca semnalele de foame, astfel încât copiii mici s-ar putea să nu obține nutriția de care au nevoie pentru creștere și dezvoltare. În cele din urmă, rețineți că cafeaua în sine este destul de acidă și, ca urmare, poate deteriora smalțul dinților și crește riscul de carii.”

12. Persoanele cu reflux gastroesofagian (GERD)

„Cofeina poate slăbi sfincterul esofagian inferior, care este supapa dintre esofag și stomac. Acest lucru ar putea face ca conținutul acid al stomacului să pătrundă în esofag, ducând la simptome incomode ale BRGE (simptome ale refluxului gastroesofagian)”, spune Heikkinen. „Dacă aveți BRGE , vedeți dacă trecerea la decofeină ajută.” Sau ar trebui să renunțați la cafea complet.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: