vineri, aprilie 23, 2021

Industria care se ocupă cu organizarea nunților și ceremoniilor a suferit pierderi substanțiale din cauza restricțiilor și a contextului pandemic actual. În acest sens, organizatorii caută diferite

metode prin care își pot relua activitatea, propunând autorităților evenimente care să respecte regulile impuse. În anul 2021, nunțile s-ar putea desfășura foarte diferit.

În anul 2021, nunțile s-ar putea desfășura numai respectând o serie de măsuri care să respecte cerințele autorităților privind contextul pandemic actual. Propunerile vin chiar din partea organizatorilor, care speră ca activitățile din acest domeniu să poată fi reluate curând.

În 2021, nunțile s-ar putea desfășura fără dans, menținând distanța recomandată între mese, propun organizatorii

Alin Caraman, reprezentant al Asociației

Furnizorilor din Industria Nunților, a declarat pentru Digi24 că sezonul ar putea începe în mai. El a spus că aproximativ 159.000 de cupluri se căsătoresc anual, dar că în 2020 au făcut nuntă doar 10% din această cifră.

Organizatorii vor să discute cu autoritățile despre reluarea activităților din acest domeniu, cerând o metodologie privind desfășurarea nunților în funcție de rata de infectare.

Noi venim cu propuneri – câte persoane, câți metri, dacă să fie în aer liber. Nu putem spune cum vor fi nunțile decât în directă legătură cu rata de infectare. Dar, dacă rata se va încadra în zona

galbenă sau verde, evident că se pot organiza nunțile cu peste 100 sau 200 de persoane.

Putem să ne ducem spre nunți în aer liber sau cu număr redus în spații interioare. Este foarte importantă ceremonia religioasă, care este urmată de un eveniment. Anumite cupluri stau de un an jumate, sunt dispuși să facă nuntă și fără dans.

Corelat cu rata de infectare, vedem trei variante (pentru accesul participanților la nuntă – n.r.). Persoanele care au trecut prin Covid, cei vaccinați și cei care fac teste rapide sau PCR. Atât organizatorii, cât și mirii sunt dispuși să suporte aceste costuri.

Sunt dispuși să cheltuie niște bani suplimentari, dar să poată să aibă loc evenimentul” a declarat Alin Caraman, reprezentant al Asociației Furnizorilor din Industria Nunților, potrivit Digi24.

 

Ultimele stiri

Parteneri