joi, martie 30, 2023

În ce țări poți merge în vacanță. De astăzi, 15 iunie, vom putea merge în vacanță și în afara granițelor țării, fără să mai fie nevoie izolare la domiciu, la întoarcere. În lista oficială publicată de autorități se regăsesc: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croatia, Elvetia, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia, Ungaria. 

Te-ar mai interesa: Risc uriaș pentru copiii care caută validare pe In...

În ce țări poți merge în vacanță

Țările care au în continuare foarte multe cazuri zilnice și nu se încadrează încă în condiția impusă de autoritățile române sunt Italia și Luxembourg, care au totuși un coeficienți foarte apropiați de 5, dar și Spania, Franța, Portugalia, Marea Britanie, Polonia, Olanda, Belgia, Danemarca, Suedia, Serbia, Turcia, Moldova, Ucraina, Irlanda, Estonia și Israel.

Tot de pe 15 iunie se pot relua zborurile spre și dinspre mai multe țări, care au un număr mai mic de cazuri de coronavirus, a anunțat Ministerul Transporturilor.

„Pe baza propunerii Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul National pentru Situaţii de Urgenta va hotărî cu privire la ridicarea restricţiilor de zbor şi reluarea traficului aerian, dar şi lista ţărilor către/dinspre care, începând cu 15 iunie 2020, se vor relua zborurile”, se precizează în comunicatul citat de Agerpres.

Te-ar mai interesa: Papa Francisc, internat de urgență! Anunțul Vatica...

Această listă se stabileşte de INSP pe baza mediei zilnice raportată la 1 milion de locuitori, cu referire la situaţia în care acesta nu este mai mare de 5 cazuri noi/ 1 milion de locuitori, în ultimele 14 zile.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private