Sari la conținut

În contextul creșterii numărului de cazuri COVID, Ministrul Sănătății vorbește despre reintroducerea restricțiilor

Ministrul Sanatatii
sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Alexandru Rafila

Potrivit datalor oficiale, tot mai mulți români ajung la camerele de gardă diagnosticați cu COVID. Pe fondul creșterii alarmante a cazurilor, au început să apară și speculațiile cu privire la reintroducerea restricțiilor din pandemie.

„Cred că acum am ajuns în faza în care numărul de cazuri a început să scadă. (…) Numărul de cazuri înregistrate săptămnâna trecută față de situația de acum două săptămâni este mai mic cu 12%.

În săptămâna 18-24 septembrie am avut 14.800 de cazuri, în această săptămnână care tocmai s-a încheiat am avut 13.100. (…) E clar că am intrat pe trendul descrescător”, a declarat Alexandru Rafila în cadrul unui interviu pentru Antena 3 CNN.

El afirmă, totuși, că încă se înregistrează „destul de multe cazuri comparativ cu acum câteva luni”.

„Nu sunt probleme din punct de vedere al asigurării asistenței medicale”, spune Rafila, care precizează, de asemenea, că autoritățiule nu vor reintroduce restricțiile din perioada pandemiei.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Ministrul Sănătății: Lumea nu trebuie să fie panicată legat de restricții

”Este o speculație. Nu am discutat niciodată despre restricții. Indicația de utilizare a măștii a fost pentru persoanele care au viroze respiratorii, nu neapărat Covid – când se deplasează în comunitate e un semn de bun simț să protejezi pe ceilalți, să nu le dai viroza pe care o ai tu. Era pur și simplu o recomandare.

Toate aceste speculații legate de restricții mi se par nu numai exagerate, dar și periculoase, pentru că nu fac altceva decât să creeze tensiune în societate. Lumea nu trebuie să fie panicată legat de restricții”, încheie Rafila.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel