luni, august 2, 2021

Kinetoterapia a cunoscut o dezvoltare destul de importantă în ultimii ani şi în România, astfel că tot mai mulţi români au aflat despre beneficiile acestei specializări şi apelează cu încredere pentru

rezolvarea problemelor lor de sănătate.

Toţi cei care au nevoie de recuperare post-operatorie au suferit un accident vascular cerebral, au distrofii musculare ori Parkinson, lombosciatică, hernie de disc, atitudini cifotice şi alte asemenea sunt  îndrumaţi să meargă să facă kinetoterapie.

În afara accidentelor tragice care ne trimit la în mod obligatoriu la recuperare, şi statul peste măsură la birou, sedentarismul, precum şi sportul făcut după ureche ne obligă la şedinţe de kinetoterapie Dacă facem sport la întâmplare putem avea probleme cu coloana, pentru că adoptăm poziţii inadecvate şi

ne împovărăm cu multe kilograme în plus, care nu se distribuie uniform la nivelul corpului. Şi toate acestea nu rămân fără consecinţe.

Tinerii apelează tot mai des la terapie

De altfel, tot mai mulţi tineri umplu sălile de terapie după ce, din neatenţie, se aleg cu traumatisme suficient de severe care îi împiedică să mai poată avea o viaţă normală. Expunerea la stres prelungit, folosirea fără măsură a telefoanelor mobile, a calculatoarelor, a tehnologiei în general, sunt alte câteva cauze care ne duc în zona de risc şi mai apoi la kinetoterapeut.

Masajul este un aliat de nădejde în procesul

de recuperare, pentru că el pregăteşte terenul astfel ca terapia să îşi atingă scopul. Prin masaj, fluxul sanguin creşte în muşchi şi în structurile periarticulare care vor fi apoi utilizate în timpul efortului fizic. În cadrul şedinţelor de recuperare sau profilaxie, pacientul beneficiază de un tratament personalizat, în funcţie problemele fiecăruia, dar şi de obiectivele propuse.

Ce conţine un program de tratament

Un astfel de program poate conţine exerciţii de gimnastică respiratorie, exerciţii dinamice, mobilizări pasive, mobilizări pasivo-active, tehnici de facilitare neuroproprioceptive,

stimulare senzitivă şi masaj terapeutic. Rezultatele ameliorează sau rezolvă, după caz, capacitarea motorie a pacientului, chiar şi la cei mai în vârstă.

De servicii de kinetoterapie se poate beneficia chiar şi la domiciliu, o veste bună pentru persoanele care nu se pot deplasa sau fac acest lucru cu dificultate. Cel mai important lucru de ştiut este însă că nu trebuie să lăsăm ca afecţiunea să se agraveze, pentru că „lasă că ne vindecăm noi” nu funcţionează.

O şedinţă de kinetoterapie – 70 de lei

Un pachet cu 10 şedinţe – 550 de lei

O şedinţă de fizioterapie

– 90 de lei

Un pachet de 10 şedinţe de fizioterapie – 120 de lei

O şedinţă de kinetoterapie-fizioterapie costă 120 de lei, iar un pachet cu 10 şedinţe, 1080 lei

Ultimele stiri

Parteneri