miercuri, august 17, 2022

În ultima săptămână, atât în România cât și în întreaga lumea a existat o creștere accelerată a numărlui de cazuri covid. Potrivit declarațiilor Ministrului Sănătății, începând cu sfârșitul lunii august ne putem aștepta la un vârf de 10.000 de cazuri pe zi și la începutul valului șase.

Restricții în valul șase

Potrivit interviului dat de Ministrul Sănătății la TVR INFO, Rafila mizează pe un „parteneriat cu populația”, motiv pentru care vor fi aplicate restricțiile din valul cinci. În valul cinci restricțiile au fost pe bază de recomandări și nu impuneri.

Te-ar mai interesa: Previziuni apocaliptice: Vin extratereștii, iar pr...

„În alte țări există prevederi care impun utilizarea măștii în miloacele de transport, eu mizez pe un parteneriat cu populația, pe înțelegere, sunt convins că persoanele la risc vor utiliza masca pentru propria protecție. Asta va duce la mai puține spitalizări și la mai puține decese (…) cred că vom traversa acest val fără restricții sau măsuri deosebite, cel puțin din punctul de vedere al Ministerului Sănătății”, a spus Rafila, la TVR INFO.

Întrebat dacă recomandă doza a patra de vaccin anti-COVID, ministrul Rafila a declarat că doza booster ar fi mai degrabă recomandată populației vulnerabile, subliniind că așteaptă toamna, când va fi disponibilă o nouă formulă a vaccinului. Ministrul Sănătății a susținut că „formula actuală a vaccinului nu mai previne transmiterea bolii, avem studii foarte serioase, chiar și trecerea prin boală la varianta Omicron nu mai oferă o protecție foarte bună, a șasea parte din cazurile înregistrate în România a reprezentat cazuri de reîmbolnăvire cu varianta Omicron”.

Te-ar mai interesa: Studiu. Bebelușul poate semăna cu primul partener ...

Medicii de la centrele de vaccinare asteapta sa isi primeasca banii

Luni, Ministerul Sănătății a anunțat că numărul cazurilor de infecție cu noul coronavirus s-a dublat în ultima săptămâna față de perioada anterioară și e cu 80 la sută mai mare față de sfârșitul lunii mai. MS a prezentat două scenarii posibile: dacă va exista o creștere medie, la începutul lunii august vor fi circa 4.200 de cazuri noi pe zi, iar, în al doilea scenariu, la sfârșitul lunii august, vor fi 10.000 de cazuri noi pe zi.

Te-ar mai interesa: Test inovator ce permite diagnosticarea mai rapidă...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private