sâmbătă, iunie 25, 2022

Alertă de incendiu la Spitalul de Copii ”Sfânta Maria”, din Iași. Din primele informații, s-ar fi observat degajări de fum la primul etaj al clădirii. Au fost evacuați 50 de copii și 150 de persoane adulte.

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Iași au fost solicitați să intervină la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași, scrie realitatea.net.

Te-ar mai interesa: Dormi cu luminile aprinse? Te poate face diabetic ...

Incidentul s-a produs pe fondul unor probe la o instalatie şi nu a fost unul grav, iar după evaluarea situaţiei din teren pompierii s-au retras. Nu au existat victime, scrie Ziarul de Iași. Alerta a fost dată în această dimineață printr-un apel la 112, iar la faţa locului s-au deplasat 14 autospeciale de intervenţie, la acțiune participând 50 de pompieri. Pacienții și personalul medical au fost evacuați în siguranță.

„Nu a fost incendiu. Nu au fost victime”, a declarat Georgica Onofreiasa, purtător de cuvânt ISU Iaşi, potrivit libertatea.ro. Acesta a spus că au fost evacuate 200 de persoane, dintre care 50 de copii. „Cauza producerii incidentului este în curs de stabilire”, a mai spus acesta.

Te-ar mai interesa: Boala lui Traian Băsescu. Profesorul Ciurea: E o d...

„Nu există o flacără deschisă. Nu este în zona noastră de activitate. Nu au fost intoxicaţii. Pacienţii care aveau cazare în saloanele în apropiere au fost evacuaţi. Se spala funinginea. Se va stabili care este sursa acestui fum. Parterul, etajul 1 către etajul 4. Deci de undeva de jos a urcat. Noi funcţionam în parametri maximi”, a spus Alina Belu, managerul Spitalului Sf. Maria din Iaşi.

Te-ar mai interesa: Val de căldură cu consecințe grave asupra populați...

Reprezentanții Spitalului spun că totul a durat 10 minute. Un reprezentant al Spitalului Sf. Maria din Iași a transmis faptul că fumul a fost degajat de un sistem de ventilație. „Nu am văzut flacăra. Am întrebat şi managerul. Nu este flacără, este doar un fum care pare să fie de la un sistem de ventilaţie”, a declarat dr. Solange Tamara Roşu, medic şef al Unității de Primiri Urgențe, pentru sursa citată.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă cu creierul când bei vin sau țuică....

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private