vineri, decembrie 4, 2020
Elena Oceanu

Un bărbat de 60 de anni cu simptome de Ebola a fost trimis de la Constanța spre Institul de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din București.

Bărbatul a călătorit în Nigeria, țară afectată de virusul Ebola.

Bărbatul suspectat de Ebola s-a întors în data de 23 octombrie din Nigeria unde a lucrat pe o platformă de foraj marin. Potrivit specialiştilor, el prezenta simptome de hematurie, sânge în urină, şi febră ridicată. În urmă cu două zile s-a simţit rău a chemat Ambulanţa. Astăzi s-a simţit şi mai rău apelând din nou la Salvare.

Pacientul  a fost luat de acasă cu ambulanţa, personalul medical fiind echipat corespunzător, şi transportat la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Constanţa unde, într-un salon izolat a fost supus unor investigaţii amănunţite.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii spun însă că simptomele pacientului sunt, din punct de vedere clinic, aceleaşi cu  vreo 20 de boli, printre care infecţie urinară, colici renale cu nisip, malarie, chiar şi infarct miocardic. Aşa că nimeni nu se poate pronunţa deocamdată dacă bărbatul este sau nu, infectat cu virusul Ebola. Rezultatele investigaţiilor medicale vor fi prezentate de către specialiştii Institutului Matei Balş din Bucureşti.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii , în data de 18 octombrie, Nigeria, a fost declarată liberă de Ebola având în vedere că de peste o lună şi jumătate nu s-a mai înregistrat niciun caz. 

Feri Predescu

 

Parteneri