Sari la conținut

Încărunţirea prematură a părului. Medic: Ar putea fi vorba despre o boală periculoasă

Încărunţirea prematură a părului. Un număr tot mai mare de cercetări sugerează că albirea prematură poate fi legată de anumite probleme de sănătate.

Apariţia prematură a părului grizonat poate indica probleme la nivelul sistemului cardiovascular. Dr.Irini Samuel a sugerat că apariţia prematură a părului cărunt ar putea indica probleme la nivelul sistemului cardiovascular.

Specialistul a efectuat cercetări relevante şi şi-a confirmat teoria în practică.
Unul dintre motivele pentru încărunţire este apariţia plăcii pe pereţii vaselor de sânge, ceea ce conduce la boli periculoase.

Trebuie remarcat faptul că această legătură a fost găsită la toţi participanţii la studiu, indiferent de vârstă, sex şi alţi factori.

Deficit de vitamine şi minerale

Lipsa vitaminei B12, acidului folic şi biotinei sunt adesea asociate cu albirea timpurie a părului. Este important de remarcat că simptome suplimentare precum oboseala, slăbiciunea, palpitaţiile şi depresia pot fi asociate cu deficitul de vitamine. O dietă adecvată şi aportul de suplimente nutritive ajută în aceste cazuri.

 

Boli autoimune

  • Bolile autoimune precum alopecia areata, vitiligo şi Hashimoto pot provoca încărunţirea prematură a părului. Aceste boli se caracterizează prin atacuri ale sistemului imunitar împotriva celulelor proprii ale corpului, ceea ce duce la tulburări în diferite sisteme şi organe.
  • Stresul cronic poate contribui, de asemenea, la albirea prematură a părului. Stresul creşte nivelul de cortizol din organism, ceea ce poate provoca distrugerea melanocitelor, celule care produc melanina responsabilă de pigmentarea părului. Practicarea tehnicilor antistres precum yoga, meditaţia şi activitatea fizică poate ajuta în aceste cazuri.
  • Genetica joacă un rol cheie în momentul în care începe albirea părului. Dacă părinţii sau rudele apropiate s-au confruntat cu încărunţirea prematură, este probabilă o predispoziţie la acest fenomen. Deşi factorii genetici nu pot fi modificaţi, este important să fie urmărite alte probleme de sănătate conexe.
  • Anumite tulburări hormonale, cum ar fi ovarele polichistice şi hipotiroidismul, pot duce la albirea prematură a părului. Aceste afecţiuni sunt diagnosticate şi tratate de endocrinologi, care pot oferi un tratament adecvat şi corectarea nivelului hormonal.

Mediul şi poluarea

  • Influenţele nocive ale mediului, inclusiv poluarea, pot afecta culoarea părului şi pot accelera albirea. Acest lucru se datorează radicalilor liberi care deteriorează melanocitele. Pentru a preveni acest lucru, este important să se evite contactul cu substanţele nocive şi să se menţină un stil de viaţă sănătos.

Așadar, potrivit medicilor, albirea prematură a părului poate fi cauzată de mulţi factori, unii dintre aceştia fiind legaţi de probleme grave de sănătate, potrivit DC News.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel