Sari la conținut

Incendiu la Spitalul de copii din Galați. Părinții au fugit cu copiii în brațe

Incendiu la Spitalul de copii din Galați. Ieri după-amiază, la Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan” din Galaţi, bucătăria spitalului a fost cuprinsă de flăcări în câteva minute, după un scurtcircuit produs la un neon defect.

Fumul dens a inundat apoi etajele 1 şi 2 ale clădirii, iar cadrele medicale au evacuat de urgenţă 85 de persoane, dintre care 41 de copii.

La scurt timp după izbucnirea flăcărilor, holurile spitalului s-au umplut de fum. Imediat a pornit alarma de incendiu, după care s-a dat anunţul de evacuare.

Vreau să veniţi aici, în coloană! Fără nicio supărare. Vreau să vă văd în coloană!

Părinţii au fugit cu copiii în braţe în curtea spitalului, unde au rămas aproximativ două ore, până când pompierii s-au asigurat că nu mai există niciun pericol.

Am intrat în fiecare salon, am luat copiii care aveau nevoie de ajutor.

Incendiu la spital, în Galați: zeci de pacienți, evacuaţi

”S-au evacuat sectoarele care erau în apropierea blocului alimentar şi care erau supuse la riscul de transmitere de fum. Pentru că situaţia a fost gestionată cu calm şi ei au reacţionat cu calm,”  a declarat, pentru observatonews, Iulia Moraru, Spitalul de Copii Galaţi

Chiar şi la câteva ore după stingerea incendiului, clădirea încă era inundată de fum. S-au făcut degajări foarte mari de fum pentru care a fost nevoie de evacuarea întregului etaj 1 şi parţial etajul 2.

Datorită intervenţiei prompte a pompierilor şi a cadrelor medicale, toţi pacienţii a fost evacuaţi la timp şi niciunul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

”Toţi pacienţii au reintrat în spital. Aceştia au fost evacuaţi doar preventiv, nu a fost nici o victimă şi nici o persoană nu a acuzat intoxicaţii cu fum,” a explicat Teodora Diaconița – purtător de cuvânt ISU Galaţi

În total au fost evacuate 85 de persoane, printre care şi 41 de copii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel