joi, martie 30, 2023

Începând cu 1 februarie, românii vor putea fi vaccinați și cu vaccinul Moderna. „Persoanele ce vor fi reprogramate vor fi înștiințate prin SMS și e-mail”

Potrivit Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV), începând cu 1 februarie, românii vor putea fi vaccinați și cu vaccinul Moderna.

„Începând cu data de 1 februarie, la nivelul centrelor de vaccinare din România, va începe administrarea vaccinului Moderna pentru care rapelul se realizează la 28 de zile.

Te-ar mai interesa: Mirosul ciudat care anunță că ai DIABET. Plus alte...

Totodată, începând cu data de 28 ianuarie, se pune în aplicare procesul de reprogramare a  persoanelor incluse în Etapa a II-a de vaccinare din categoria domenii esențiale. Astfel, o persoană programată inițial pentru administrarea primei doze la data de 28 ianuarie va fi  reprogramată la data de 8 februarie cu rapel la data de 8 martie (28 zile).

Sunt 35.304 persoane care aveau programare inițială în perioada 28 ianuarie – 11 februarie și care  vor fi reprogramate la un interval de 10 zile.

Toate persoanele reprogramate vor fi înștiințate prin SMS și e-mail

În ceea ce privește reprogramarea persoanelor din Etapa a II-a din categoria domenii esențiale, aceasta se face prin intermediul platformei informatice, în ordinea realizării programărilor inițiale,  la centrele de vaccinare unde acestea erau programate inițial. CNCAV a formulat deja noile cerințe  operaționale către Serviciul de Telecomunicații Speciale, astfel încât procesul de reprogramare să se  desfășoare optim.

Te-ar mai interesa: INSP: Creştere bruscă a numărului de viroze. Peste...

Toate persoanele ce vor fi reprogramate vor fi înștiințate prin SMS și e-mail unde vor fi specificate  noile date și intervale orare pentru administrarea vaccinului. De asemenea, prin e-mail vor primi o  nouă recipisă care conține noile date de programare, existând, totodată, posibilitatea de vizualizare  a recipisei în secțiunea „Programările mele”, direct în platformă.

Același ritm de vaccinare pentru persoanele programate în Etapa a II-a, exceptând persoanele din domeniile  esențiale

Pentru persoanele programate în Etapa a II-a, exceptând persoanele din domeniile  esențiale, se menține același ritm de vaccinare. Vaccinarea continuă pentru persoanele din  centrele rezidențiale, dializați, persoane nedeplasabile și cele fără adăpost.

Te-ar mai interesa: Zodiile peste care dă norocul, în aprilie: li se s...

CNCAV a transmis o informare către toate centrele de vaccinare privind aceste măsuri, precum și Procedura privind vaccinarea cu dozele Moderna, astfel încât ambele vaccinuri să fie utilizate în  strictă conformitate cu caracteristicile fiecărui tip de vaccin pentru populația planificată”, se arată în comunicatul CNCAV.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private