Sari la conținut

Încerci să slăbești? Fă poze la farfuria cu mâncare

Telefoanele inteligente sunt un instrument perfect pentru dietă. Nu e vorba de aplicații sofisticare care să ne calculeze caloriile, ci doar de o banală cameră foto.

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Oregon spun că fotografiatul farfuriilor cu mâncare ne poate ajuta să slăbim, pentru că astfel ne putem monitoriza porțiile pe care le ingurgităm. Și asta pentru că upload-area pe pagina de socializare, spre exemplu, a pozelor cu mâncare ne ajută să conștientizăm mărimea porțiilor, arată studiul specialiștilor americani, citat de Daily Mail.

Evaluarea dietei pe bază de imagini (Image-based dietary assessment – IBDA) ne ajută să reducem cantitatea pe care o mâncăm, iar dieteticienilor le este ușor astfel să vadă exact ce fac pacienții lor. Spre exemplu, un pacient cu pre-diabet e suficient să pozeze tot ce mănâncă timp de trei zile, pentru ca apoi medicul nutriționist să poată analiza dieta.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel