luni, ianuarie 30, 2023

Afecțiunile cardiovasculare cauzează cele mai multe decese, la nivel mondial. Acestea sunt provocate, în mare parte, de factori care pot fi controlați.

Schimbările stilului de viață pot reduce în mod considerabil riscul de a dezvolta afecțiuni cardiovasculare. Astfel, prin implementarea unei diete mai sănătoase și efectuarea exercițiilor fizice putem preveni acest tip de boli și putem trăi o viață mai lungă.

Te-ar mai interesa: Medic neurolog celebru recomandă cel mai bun “supl...

În România, autoritățile au comunicat că incidența afecțiunilor cardiace a atins cote îngrijorătoare mai ales în Sălaj.

Incidența afecțiunilor cardiace, în creștere

Incidența afecțiunilor cardiace a atins cote îngrijorăroare în Sălaj, arată datele medicilor specialiști, iar tot mai multe accidente vasculare cerebrale sunt întâlnite la tineri cu vârsta între 30 și 40 de ani. De vină, spun autoritățile medicale, sunt mai mulți factori: sedentarismul, fumatul, consumul de alcool, obezitatea, dar și stresul, comunică RRA.

Medicii specialiști atrag atenția asupra pericolului pe care îl reprezintă hipertensiunea arterială, o boală gravă care afectează inclusiv tot mai mulţi tineri. (…) Probleme mari sunt și în Sălaj.

Te-ar mai interesa: Sirop magic pentru tusea seacă. Lidia Fecioru: E f...

Dr. Ligia Marincaș, directorul Direcției de Sănătate Publică Sălaj: Bolile cronice cele mai răspândite sunt hipertensiunea, cardiopatia ischemică. Multe decese s-au înregistrat ca urmare a bolilor aparatului circulator, urmate de tumori, bolile aparatului digestiv, bolile aparatului respirator.

Soluţii există, iar prevenția este esențială, apreciază medicii specialiști.

Consumaţi mai multe legume și fructe decât alimente semipreparate; limitați consumul de băuturi carbogazoase, băuturi îndulcite și gustări cu conținut ridicat în zahăr și grăsimi; folosiţi metodă de gătit care necesită cât mai puține grăsimi, încurajați activitățile fizice zilnice, fiţi un bun exemplu în privința obiceiurilor alimentare și activității fizice”, Ioana Rotaru, medic specialist în cadrul Centrului Acasă Zalău.

Te-ar mai interesa: O zodie este atenționată. Numerolog: Fiţi rezisten...

Cele mai multe boli cardiovasculare sunt semnalate la vârstnici, iar cauzele pot fi multiple: fumatul, consumul excesiv de alcool, obezitatea, dar și factorii de stres.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private