miercuri, septembrie 28, 2022

Conform unui studiu publicat în revista Addictive Behaviours, indivizii care au stima de sine proporțională cu intensitatea sentimentelor partenerului sunt mult mai înclinați spre consumul de alcool. Gelozia și alcoolul merge mână în mână pentru acești indivizi.

Femeile geloase tind să consume mai mult alcool atunci când bănuiesc că partenerul lor le înșală. Pentru prima dată cercetătorii de la Universitatea din Houston au găsit o legătură între gelozie și consumul de alcool. Pentru a demonstra asta au chestionat 277 de femei și le-au întrebat despre relațiile lor, satisfacția pe care o simt, cât de geloase sunt pe partenerii lor și rata de dependență a stimei de sine. Femeile, cu cât au stima de sine mai mică, tind să maximizeze orice greșeală de-a partenerului și să-și găsească alinarea în alcool.

Te-ar mai interesa: Diabet zaharat: simptomele timpurii care apar la n...

„Cu toții suntem într-un anume fel geloși, la alte persoane se manifestă mai puternic, în timp ce altele sunt mai detașate” spune profesor Angelo DiBello, coordonatorul experimentului. „Gelozia romantică este un sentiment puțin înțeles însă nimeni nu a studiat pân acum legătura lui cu consumul de alcool” adaugă profesorul.

În România, se consideră consum problematic (riscant, nociv, extrem de nociv) depășirea cantităilor:

Bărbaţi ≤ 2 unităţi/zi, maxim 14 Unitati/saptamana

Femei ≤ 1 unitate/zi, maxim 7 unități/săptămână

Persoane peste 65 ani ≤ 1 unitate/zi

Te-ar mai interesa: Dr. Mihaela Bilic: Acesta e singurul supliment pe ...

Depășirea acestor limite se asociează cu creșterea riscurilor pentru probleme de sănătate.

1 unitate= 10 ml de alcool pur

Stima scăzută de sine duce la depresie, iar în cazul femeilor, nefericirea în cuplu pare să se rezolve cu un pahar în plus.

Am întrebat specialiștii de la Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor cum stă România în statistici.

”Conform datelor limitate de care dispunem, se pare că în România prevalența abuzului de alcool este în creștere în rândul femeilor tinere (15-34 ani). Pentru celelalte categorii de vârstă, abuzul de alcool apare adesea ca asociat altor probleme de sănătate mintală, cum ar fi depresia sau tulburările de anxietate.

Te-ar mai interesa: Diabet: ceaiul comun care poate controla glicemia ...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private