Indigestie: acest ceai cu frunze de dafin poate ajuta la stimularea digestiei

Acest ceai cu frunze de dafin poate ajuta la stimularea digestiei. Frunza de dafin este o sursă bogată de antioxidanți, vitamina A, C, B6, fier, potasiu și multe altele și are un efect puternic asupra sistemului gastro-intestinal.

Funza de dafin este un condiment versatil, ce se adaugă în multe mâncăruri, utilizată în multe bucătării, dar care pe lângă aroma deosebită, are și o mulțime de proprietăți benefice pentru sănătate. În timp ce cuișoarele ajută la menținerea tusei și a frigului la distanță, curcuma este un depozit de mai mulți nutrienți esențiali. Un alt astfel de condiment este frunza de dafin.

Beneficiile pentru sănătate ale frunzelor de dafin:

Frunza de dafin este o sursă bogată de antioxidanți, vitamina A, C, B6, fier, potasiu și multe altele și are un efect puternic asupra sistemului gastro-intestinal. Se știe că compușii găsiți în acest condiment îmbunătățesc digestia, calmează sindromul intestinului iritabil (IBS) și promovează sănătatea intestinală generală.

Frunza de dafin este, de asemenea, cunoscută pentru controlul hormonilor de stres și vă ajută să vă liniștiți și să vă relaxați. Mai mult, proprietățile antiinflamatorii din condiment ne protejează corpul de inflamații.

Ceai cu frunze de dafin

Vă aducem un amestec de ceai cu frunze de dafin care poate facilita digestia eficientă prin descompunerea substanțelor nutritive.

De asemenea, include bunătatea scorțișoarei care ajută la accelerarea metabolismului și a digestiei. Acest lucru poate ajuta în continuare la pierderea în greutate. Conform doctorului Anju Sood, nutriționist din Bengaluru, condimentul all-in-one „este un stimulator al insulinei și ajută la creșterea ratei metabolice a cuiva”. Scorțișoara poate ajuta la scăderea nivelului de dioxid de carbon din stomac, ajutând la o digestie mai bună.

Cum se face ceai cu frunze de dafin pentru o digestie mai bună:

Ingrediente:

  • 1 frunză de dafin mare sau 2 frunze mici
  • 1 băț de scorțișoară sau jumătate de linguriță praf de scorțișoară
  • 1,5-2 căni de apă
  • Lămâie și miere, opțional

Metodă:

Pasul 1. Se fierbe apa cu frunza de dafin și scorțișoară timp de 5-6 minute.

Pasul 2. Opriți flacăra și lăsați la infuzat timp de 3-4 minute.

Pasul 2. Acum, strecurați apa într-o cană și adăugați lămâie și miere, dacă doriți.

Bea acest ceai și dă startul unui nou început sănătos pentru ziua ta. Nu uitați însă să consultați un expert înainte de a vă aventura în orice schimbări legate de stilul de viață.

 

Recent Posts

HOROSCOP 4 mai 2024. O ZODIE înfruntă dificultăţi mari!

Horoscopul zilei de sâmbătă, 4 mai 2024, spune că nativii zodiacului vor avea parte de…

11 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale consumului de ouă

Potrivit nutriţioniştilor, este un mit că valorile colesterolului cresc foarte mult după consumul de ouă,…

11 ore ago

Reţeta specială de Paşte la care nu renunţă Nadia Comăneci

Nadia Comăneci, sportiva simbol a gimnasticii româneşti din toate timpurile, a dezvăluit o rețetă specială…

12 ore ago

„Câmpurile de aur din România”, în atenţia NASA. Imagini spectaculoase din satelit

România a atras atenția NASA și a întregii lumi datorită unor imagini spectaculoase captate de…

12 ore ago

Mănăstirea Ghighiu, colţ de rai lângă Bucureşti. Izvor tămăduitor şi icoană făcătoare de minuni (FOTO+VIDEO)

Situată la doar 73 de kilometri de București, Mănăstirea Ghighiu este loc de pelerinaj pentru…

13 ore ago

Cât timp se pot consuma ouăle vopsite de Paşte? Un expert dă verdictul

Ouăle fierte şi vopsite sunt un produs traditional esenţial care nu trebuie să lipsească de…

13 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic