duminică, aprilie 2, 2023

Zaharina, îndulcitor artificial al cărei consum a fost legat timp de mai multe decenii de apariția cancerului, ar putea avea un efect inhibitor asupra celulelor cancerigene, potrivit unui studiu ale cărui rezultate au fost publicate marți de Universitatea din Florida (UF), relatează EFE.

Studiul relevă că zaharina „are capacitatea de a inhiba o enzimă prezentă în multe tipuri de cancer”, care face ca „celulele tumorale să supraviețuiască și să intre în metastază”, notează într-un comunicat Robert MacKenna, profesor de Biochimie și Biologie Moleculară a Facultății de Medicină a UF.

Te-ar mai interesa: Avertismentul unui chirurg oncolog: aceste 4 simpt...

Cercetătorii cred că zaharina ar putea astfel contribui la dezvoltarea de medicamente care să ducă la „tratarea cancerelor mai agresive care afectează sânii, ficatul, prostata, rinichii sau pancreasul”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private