sâmbătă, decembrie 4, 2021

O mamă care era să-și piardă bebelulușul, născut prematur, avertizează femeile să fie atente la infecția care i-a provocat nașterea prea devreme.

Amanda Butler, în vârstă de 42 de ani a avut o sarcină normală până în săptâmână 25 când i s-a rupt apa. Callum, fiul său cântărea la naștere doar 708 grame, avea pielea translucidă, iar medicii îi dădeau puține șanse de supraviețuie.

Te-ar mai interesa: Vitamina mai puțin cunoscută cu rol esențial pentr...

În săptămânile și lunile care au urmat, bebelușul a suferit o operație la inimă, o puncție lombară, o operație cu laserul la ochi și 10 transfuzii de sânge.

Amanda Butler a descoperit mai târziu că nașterea prematură a fost provocată de o infecție comună numită vaginoză bacteriană (VB).

VB afectează una din trei femei, fiind de două ori mai întâlnită decât candidoza. Apare atunci când există un dezechilibru al bacteriilor din vagin și provoacă miros neplăcut. Dacă nu este tratată, boala poate cauza probleme de fertilitate, risc crescut de a lua o infecție cu transmitere sexuală, precum gonoreea sau clamidia.

Te-ar mai interesa: Ceaiuri pentru somn liniștit. Au efect sedativ, de...

Femeile însărcinate care au vaginoză bacteriană sunt de șase ori mai predispuse să sufere un avort spontan sau naștere prematură.

Una dintre cele mai mari probleme în cazul VB este că în multe cazuri nu este diagnosticată, mai ales că multe femei, cum a fost și cazul Amandei,  nici nu au auzit de această boală.

”Am fost furioasă când am auzit că nașterea prematură a fiului meu a fost provocată de această boală. A fost prima dată când am auzit de ea”, adăugat Amanda Butler. De aceea, a decis să-și spună povestea și să le avertizeze pe alte femei, ca să nu treacă prin aceeași experiență dureroasă.

Te-ar mai interesa: Flavia Groșan, amenințată: „Mă supraveghează pas c...

Simptomele vaginozei bacteriene

Foarte multe femei care suferă de această afecţiune nu prezintă niciun fel de simptome. Dacă simptomele apar, acestea se prezintă sub forma secreţiilor vaginale puternic mirositoare. De obicei, secreţiile vaginale sunt normale şi diferă de la o femeie la alta. Dacă se observă insă, secreţii vaginale care por fi considerate anormale, este necesar un consult medical.

Ce cauzează vaginoza bacteriană?

Cercetătorii au încă dificultăţi în identificarea cauzelor care determină vaginoza bacteriană. Totuşi, există câţiva factori care pot contribui la apariţia acestei afecţiuni. Printre aceştia se numără: partenerii sexuali multipli, dispozitivele intrauterine, fumatul sau spălăturile vaginale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri