Sari la conținut

Inflamație: 5 semne clasice pe care toată lumea ar trebui să le cunoască

Din cuprinsul articolului

Inflamație: 5 semne clasice pe care toată lumea ar trebui să le cunoască.

În termeni simpli, inflamația este răspunsul sistemului imunitar la un iritant. Să ne întoarcem la elementele de bază și să înțelegem semnele clasice care marchează inflamația în organism.

Pentru a înţelege ce este inflamaţia, trebuie să ştim că este clasificată în două tipuri principale:

  • Inflamaţia acută apare de obicei pentru o perioadă scurtă (dar adesea severă). De multe ori se remediază în două săptămâni sau mai puţin. Simptomele apar rapid. Acest tip de inflamaţie readuce organismul la starea de dinainte de rănire, infecţie sau boală.
  • Inflamaţia cronică este o formă de inflamaţie de amploare mai mică şi, în general, mai puţin severă. Totuşi, durata este îndelungată: de obicei, mai mult de şase săptămâni. Poate apărea chiar şi atunci când nu există răni şi nu se remediază întotdeauna când boala sau rana este vindecată. Inflamaţia cronică a fost asociată cu tulburări autoimune şi chiar cu stresul prelungit.

Semne de inflamație

Iată semnele clasice de inflamație pe care toată lumea trebuie să le cunoască:

1. Roșeață: Cunoscută și sub numele de rubor, roșeața este printre cele mai comune semne de inflamație. Puteți observa acest lucru în coșuri, erupții cutanate etc.

2. Umflare: Cunoscută și sub numele de tumoare, umflarea poate fi un semn proeminent și adesea vizibil al inflamației. Nu trebuie ignorat deoarece ar putea fi un semn de cancer.

3. Căldura: Cunoscută și sub numele de calorie, inflamația poate duce la căldură în unele cazuri. Acesta este un lucru serios și nu trebuie trecut cu vederea. Puteți observa acest lucru în timpul febrei.

4. Durerea: Cunoscută și sub numele de dolor, durerea este un semn comun de inflamație. Fie că este major sau minor, dacă o parte a corpului tău este inflamată, există șansa ca aceasta să fie urmată de durere.

5. Pierderea funcției: Cunoscută și ca functio laesa, uneori, inflamația poate duce și la pierderea funcției în cazurile severe. Acest lucru trebuie abordat imediat pentru a facilita tratamentul.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel