Din cuprinsul articolului
Informația momentului pentru cei născuți înainte de 1985! După ce ați împlinit 50 de ani, consumul nutrienților potriviți este extrem de important. Modul în care corpul procesează alimentele, absoarbe nutrienții și își menține vitalitatea se poate modifica odată cu înaintarea în vârstă, ceea ce înseamnă că ceea ce funcționa la 20, 30 sau chiar 40 s-ar putea să nu mai fie potrivit.
Ajustarea obiceiurilor alimentare nu înseamnă că trebuie să renunțați la tot ceea ce vă place. Este vorba mai curând despre a face alegeri care se aliniază nevoilor în continuă evoluție ale corpului, potrivit eatingwell.
Consumați mai mult pește

Informația momentului pentru cei născuți înainte de 1980! Pe măsură ce îmbătrâniți, sunteți mai expus la boli cronice, precum bolile de inimă, accidentul vascular cerebral, diabetul, boala Alzheimer și demența. Cu toate acestea, puteți contribui la reducerea inflamației din organism consumând mai mulți acizi grași omega-3, un tip nutritiv de grăsime nesaturată. Mulți pești, precum somonul, macroul și heringul sunt surse excelente, așa că încercați să mâncați pește de 2 până la 3 ori pe săptămână.
De asemenea, puteți găsi acizi grași omega-3 în alimente pe bază de plante, cum ar fi nucile, semințele de cânepă și semințele de chia.
Consumați alimente bogate în proteine
Deși consumul suficient de proteine este important la orice vârstă, adulții în vârstă pot beneficia de pe urma consumului proteinelor. Pe măsură ce îmbătrânim, mușchii au nevoie de proteine suplimentare pentru a susține forța musculară și a se repara după activitate. Chiar dacă nu aveți încă 60 de ani, alimentele bogate în proteine vă pot ajuta să vă simțiți sătul. Includeți surse variate de proteine, cum ar fi peștele, pieptul de pui și curcanul și opțiuni pe bază de plante, cum ar fi tofu, linte și quinoa.
onsumați alimente bogate în calciu
Pe măsură ce îmbătrânim, menținerea unor oase puternice și sănătoase devine din ce în ce mai importantă, deoarece densitatea osoasă scade în mod natural. Această scădere afectează atât bărbații, cât și femeile.
Pentru a susține sănătatea oaselor pe măsură ce îmbătrâniți, consumul de alimente bogate în calciu este esențială, deoarece calciul este un nutrient esențial pentru rezistența și densitatea oaselor.
Produsele lactate precum laptele, brânza și iaurtul sunt surse bine-cunoscute, dar există și opțiuni excelente pe bază de plante, cum ar fi legumele cu frunze verzi și migdalele. Asocierea calciului cu vitamina D este foarte importantă, deoarece vitamina D ajută organismul să absoarbă eficient calciul. Exercițiile cu greutăți, alături de o dietă bogată în nutrienți, pot ajuta la menținerea sănătății oaselor și la reducerea riscului de fracturi sau alte complicații.