Sari la conținut

Informatii despre avortul spontan. Afla daca te afli in pericol

sarcina
sarcina
sarcina

Definitia medicala a avortului spontan este pierderea spontana a sarcinii

Ce reprezinta?

Definitia medicala a avortului spontan este pierderea spontana a sarcinii inainte de a 24-a saptamana de sarcina, cand fatul ar avea sanse sa supravietuiasca in afara uterului.

De ce se intampla?

Din nefericire, avortul spontan este cel mai intalnit motiv pentru internarea in sectiile de ginecologie din Marea Britanie.

Cele mai aprofundate studii in domeniu au aratat ca cel putin o sarcina apare la circa 60% din cuplurile fertile. De asemenea, 50% din aceste sarcini se pierd inainte de asezarea ovulului in uter. De asemenea, sarcina se pierde in 30% din cazurile in care ovului reuseste sa se fixeze in uter. Pe de alta parte, chiar si dupa momentul fixarii in uter si cel al identificarii medicale a sarcinii, circa 14% din cazuri rezulta in avort spontan, de obicei in primele 14 saptamani.

Cea mai riscanta perioada a celor noua luni se regaseste intre saptamanile sase si opt (trecute de la ultimul ciclu menstrual). Mai mult de jumatate din copii care sunt avortati spontan in aceasta perioada au o anormalitate cromosomiala. Aceasta se intampla de obicei atunci cand genele din spermatozoid si din ovul se combina dar o parte din informatia genetica se pierde iar sarcina nu poate continua. Acest fenomen este cunoscut in lumea medicala sub denumirea de “eveniment intamplator” si nu are o explicatie stiintifica. In fapt, tipul de informatie genetica lipsa influenteaza momentul in care se pierde sarcina: atunci cand o anumita informatie genetica este necesara dar ea nu este prezenta. In acel punct dezvoltarea se opreste, copilul moare si se genereaza avortul spontan. De altfel, informatia lipsa poate fi necesara imediat sau abia peste cateva saptamani, iar pana atunci, sarcina se va dezvolta normal.

Continuarea pe Lyla.ro

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel