Sari la conținut

Ingrediente pe care să le adaugi în cafea dacă ai colesterolul ridicat

cacao
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
condimente care scad colesterolul

Ingrediente pe care să le adaugi în cafea dacă ai colesterolul ridicat. Colesterolul ridicat poate crește riscul de a dezvolta boli cardiovasculare, cum ar fi boala cardiacă, accidentul vascular cerebral sau blocarea arterelor. De aceea, este important să urmărești nivelul de colesterol din sânge și să iei măsuri pentru a-l menține sub control.

Cafeaua nu este doar una dintre cele mai consumate, ci și una dintre cele mai controversate băuturi. În ciuda dezbaterii în desfășurare despre beneficiile și daunele consumului său, apar tot mai multe cercetări care încurajează utilizarea acestuia. Citând experți științifici, publicația The Health indică 3 ingrediente care ar trebui adăugate în băutură pentru a scădea colesterolul.

Cele trei ingrediente pot ajuta și procesele de eliminare a excesului de lipide din sânge. Publicația relatează că cafeaua singură nu poate scădea nivelul colesterolului, chiar și atunci când este consumată în combinație cu ingredientele enumerate, dacă nu este combinată cu respectarea tratamentului prescris, alimentație adecvată și activitate fizică.

Trei suplimente disponibile tuturor care pot fi folosite în acest caz sunt laptele de ovăz, cacao și scorțișoară.

cafea cu scortisoara
Sursa foto: arhiva Docotrul Zilei

Cu ce ​​ar trebui să bei cafea dacă vrei să scazi colesterolul?

  • Laptele vegetal este superior laptelui de vacă în multe privințe. Dar, spre deosebire de smântână, care are mai multe grăsimi, laptele de ovăz este bun pentru sănătatea inimii.
  • Pudra de cacao conține antioxidanți și fibre. Cacao este la fel de utilă atât în ​​lapte, cât și în cafea. Doar adăugați o lingură de cacao la o ceașcă de cafea, ne sfătuiește portalul de sănătate. Scorțișoara este bogată în antioxidanți care reduc riscul de inflamație și scad nivelul de colesterol rău din sânge.

În același timp, reglează nivelul de glucoză și insulină la pacienții cu niveluri ridicate de glucoză și, de asemenea, accelerează metabolismul. Scorțișoara are proprietăți antimicrobiene, tonice, antiinflamatoare și hemostatice, are efect antioxidant asupra organismului uman, îmbunătățește concentrarea, memoria vizuală și tonusul general.

Menține sănătatea orală prin prevenirea dezvoltării bacteriilor

Scorțișoara. Consumul său ajută la reducerea colesterolului, zahărului și grăsimilor (trigliceride) din sânge. Susține sănătatea sistemului nervos central și cardiovascular.

Este util pentru pacientii cu diabet zaharat de tip 2. Este folosit in dietetica ca indulcitor natural.

Protejează celulele T care reglează răspunsurile imune ale organismului. Datorită capacității sale de a restabili învelișul de mielină a fibrelor nervoase ale creierului și măduvei spinării, scorțișoara poate fi folosită pentru a trata scleroza multiplă.

Așadar,condimentele aromatice susțin digestia alimentelor grase și descompunerea grăsimilor. De asemenea, aroma de scorțișoară ridică starea de spirit și favorizează eliberarea de hormoni ai fericirii, scrie publicația de sănătate.

 

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel