Sari la conținut

Ingredientul ascuns din alimentele tale preferate care te expune riscului de boli de inimă

Sursa: Unsplash
Influența alimentelor ultraprocesate asupra sanatatii

UNELE dintre ingredientele ascunse în alimentele tale preferate ar putea să te expună riscului de boli de inimă ucigașe.

Emulgatorii – cunoscuți ca numere e – sunt folosiți pentru a face alimente precum înghețata, gustările și mâncărurile gata preparate să reziste mai mult și să aibă un gust mai bun.

Autorul studiului, dr. Bernard Srour, a îndemnat oamenii să „reducă” cantitatea de alimente ultraprocesate pe care o consumă, pentru a rămâne sănătoși.

Boala de inimă, care include evenimente precum atacurile de cord și insuficiența cardiacă, ucide peste 160.000 de oameni în Marea Britanie în fiecare an.

Studiul francez, care a implicat peste 100.000 de adulți, a descoperit că diferite numere electronice pot declanșa diferite probleme cardiace, inclusiv accident vascular cerebral și boli coronariene, care afectează arterele.

Studiile anterioare au sugerat că aditivii pot perturba bacteriile intestinale „bune” și pot crește inflamația; potențial fac oamenii mai susceptibili la probleme cardiace.

Atenție la alimentele bogate în aditivi

Boli cardiace
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Cercetarea, publicată în British Medical Journal, a descoperit că adulții care au consumat mai multe alimente bogate în aditivi găsiți în alimente grase precum margarina și cârnații au o șansă mai mare de a suferi un accident vascular cerebral, potrivit The Sun.

În timp ce produsele de panificație, cum ar fi cornurile, au făcut ca boala coronariană să fie mai probabilă.

Oamenii de știință i-au chestionat despre dieta lor, le-au măsurat valorile vitale și le-au cerut să raporteze orice probleme cardiace pe care le-au avut.

Participanții au fost apoi urmăriți după șapte ani.

Dr. Srour a recunoscut că studiul a găsit doar o mică asociere între numerele e-urilor și bolile de inimă.

Dar el a spus că descoperirile sunt încă importante, având în vedere că acești aditivi alimentari sunt utilizați „omniprezent în mii” de produse alimentare ultraprocesate consumate pe scară largă.

„Rezultatele vor contribui la reevaluarea reglementărilor privind utilizarea aditivilor alimentari în industria alimentară pentru a proteja consumatorii”, a adăugat el.

Între timp, el a sugerat că oamenii ar trebui să „reducă consumul de alimente ultraprocesate pentru a evita expunerea la emulgatori și alți aditivi alimentari”.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel