duminică, august 1, 2021

Scade colesterolul cu un ingredient natural. Aceste ingredient crește numărul bacteriilor benefice din intestine și se poate combina în multe feluri, reprezentând o gustare sănătoasă și versatilă.

LDL

este așa numitul ”colesterol rău” și îți crește riscul de a dezvolta boli de inimă. Dacă LDL este peste 190 mg/dl este considerat foarte mare. HDL este ”colesterolul” bun și te protejează să nu faci boli de inimă. Așa că o valoare mare a acestuia înseamnă un risc mic.

Alimentele cu fibre scad colesterolul

Ovăzul este foarte bun pentru inimă. Bogat în beta glucan, un tip de fibră care ajută la reducerea colesterolului, este puternic antioxidant și adjuvant în terapiile antitumorale, reduce educe nivelul seric al colesterolului total, al LDL si creste nivelul HDL, reglează nivelul glicemiei prin

cresterea sensibilitatii receptorilor celulari insulinici.

Tot ovăzul are un grad uluitor de sațietate, mulțumită fibrelor din compoziția sa. Ajută la o bună funcționare a digestiei. Ovăzul conține atât fibre solubile, cât și insolubile, care se completează reciproc pentru a vă echilibra digestia.

Ovăzul este foarte bogat în nutrienți. Conține Omega-3, acizi grași, acid folic și potasiu.

În plus, vă ține în frâu nivelul glicemiei, asta îl face un candidat la titulatura de aliment care previne riscul diabetului de tip 2. Foarte important este să consumați fulgi de ovăz nearomatizați, întrucât

aceștia conțin cantități mari de zahăr, arome și chimicale. Luați fulgi de ovăz simpli, pentru a-i amesteca în iaurt, iata astfel cum veți avea un mic dejun sănătos, sățios și nutritiv.

„Fibrele nu se transformă în grăsimi indiferent de combinațiile alimentare pe care le faci! Fibrele sunt, dacă vrei, un fel carbohidrați care provin din plante. Fibrele sunt de două feluri – fibre alimentare solubile și fibre insolubile. Fiecare categorie vine cu plusurile ei. Pe de parte, fibrele au un aport caloric scăzut, încă un motiv în plus să spunem că sunt foarte sigure din punctul de vedere al siluetei!”,

explică Dr. Cornel Brotac, Medic Specialist Recuperare, Medicina Fizică și Balneologie.

Fibrele solubile în apă contribuie la reducerea nivelului de colesterol și al glicemiei, fiind extrem de sățioase.

„Mărul, fructele de pădure, prunele, perele, gutuia, portocalele, cireșele, usturoiul, orzul, ovăzul, sparanghelul, ceapa, bananele, mazărea, morcovii, ciupercile sau fasolea sunt o parte dintre alimentele care îți aduc un aport consistent de fibre solubile”, explică medicul.

Fibrele insolubile, pe de altă parte, îți potolesc foamea, ca să o spunem pe românește. Îți cresc senzația

de sațietate după masă, constribuind la procesul de slăbire. „Nucile, cerealele integrale, varza, tărâțele, orezul brun, semințele de in, broccoli, avocado, dovleceii, piersicile, mazărea, rădăcinoasele, toate sunt “laxative” naturale, cu rol de reducere a constipației și prevenție a cancerului de colon”, continuă specialistul.

 

Ultimele stiri

Parteneri