Sari la conținut

Ingredientul minune care le ajută pe femeile trecute de 45 de ani să recupereze colagenul pierdut

colagen
Sursa foto: arhivă doctorulzilei.ro
cum se poate recupera colagenul pierdut dupa varsta de 45 de ani

Ingredientul minune care le ajută pe femeile trecute de 45 de ani să recupereze colagenul pierdut

Toată lumea este în căutarea unor remedii cât mai naturale pentru a tratata diferite probleme ale sănătății sau a preveni apariția unor afecțiuni. Printre acestea se numără femeile trecute de 40 de ani. Ele pierd colagenul, o proteină ce se regăsește în mușchi, oase, tendoane, ligamente, organe, vasele de sânge, piele și țesuturi conjunctive.

Așadar, după 45 de ani, femeile pierd 45% din colagen. Potrivit specialiștilor, începem să pierdem colagene aul din organism treptat: cu 1% dupa 18 ani, cu 24% după 35 de ani și cu 45%, după 45 de ani.

Cel mai nou tratament inovativ aduce ingredientul minune pentru a păstra tinerețea pe termen lung. Dr. Alina Mȋtcan, chirurg plastician vorbește despre ingredientul minune.

Invitată în ediția din Adevărul Live, dr. Alina Mȋtcan, medic specialist Chirurgie Plastică, Estetică şi Microchirurgie reconstructivă, vorbește despre ingredientul minune care le ajută pe femei să recupereze colagenul pierdut, iar organismul să-l producă singur, pe termen lung.

Este vorba de acidul L-polilactic. Cu ajutorul acestuia tenul va căpăta un aspect tânăr, luminos, hidratat, iar ridurile fine și chiar cele mai profunde se vor diminua vizibil.

„Sculptra este tratamentul nr. 1 la nivel mondial și are acordul FDA(Food and Drug Administration) pentru utilizare. Așa cum îmi place mie să-l numesc, Sculptra este ca un îngrășământ pentru piele pe care noi îl introducem, primele efecte apărând după 3 luni, dar menținându-se timp de 24 de luni. După introducerea în derm, fața va căpăta un ușor volum și nu este asemănătoare cu acidul hyaluronic. Sculptura are un efect de lifting și se injectează doar în partea fixă a feței, în jurul gâtului și pe decolteu, dar nu se pune nici în jurul ochilor, nici în buze”, descrie tratamentul dr. Alina Mȋtcan.

Medicul mai subliniază că unele paciente au nevoie de o atenție specială înainte de a face tratamentul cu acest acid polilactic.

„Înainte de orice procedură, noi avem un dialog cu pacienta. Este foarte important să cunoaștem toate detaliile medicale, ce tratamente urmează. Ne uităm pe analize și ne interesează ca ea să fie echilibrată. Important este ca acest tip de procedură non invazivă nu are reacții adverse. Procedură durează 40 de minute” menționează medicul specialist pentru sursa citată.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.