duminică, septembrie 27, 2020

Brocoli, conopida și varza nu sunt tocmai pe gustul oricui, dar cercetătorii au descoperit că, servite alături de un ingredient special, pot deveni preferatele carnivorilor împătimiți.

Elizabeth Capaldi-Phillips, psiholog la Universitatea de Stat din Arizona, a demarat un studiu pentru a găsi combinația potrivită care să-i facă pe oameni, și în special pe copii, să mănânce cu poftă orice legumă. Soluția ar putea salva generații întregi de la obezitate.

Citește și:

Cercetătorii au descoperit că preșcolarii implicați în studiu au acceptat gustările cu legume dacă acestea au fost acoperite cu un strat subțire de cremă de brânză. După un timp, copiii au început să consume legumele și în stare naturală, fără niciun adaos. Combinația, mai arată oamenii de știință, a făcut mai ușor de înghițit aproape toate legumele, iar proteinele din brânză le-au dat celor mici senzația de sațietate.

Citește și:

Singurul lucru de luat în calcul este calitatea cremei de brânză, pe eticheta căreia ar trebui să fie trecute maximum trei ingrediente. Vestea bună este că se poate pregăti acasă, adăugând o cană de iaurt grecesc la 500 de grame de brânză dulce.

 

 

Parteneri