marți, iunie 28, 2022

Rusia a atacat Ucraina. În acest context, începând de azi, 24 februarie, UNICEF acționează în estul Ucrainei pentru a extinde programele de salvare a vieților copiilor. Echipele mobile susținute de oferă, de asemenea, îngrijire psihosocială copiilor traumatizați de insecuritatea cronică.

Îngrijorări tot mai mari privind viețile copiilor ucraineni. UNICEF acționează în estul Ucrainei

„UNICEF este extrem de îngrijorat de faptul că intensificarea ostilităților în Ucraina reprezintă o amenințare imediată pentru viețile și bunăstarea celor 7,5 milioane de copii din această țară. Folosirea armelor grele de-a lungul liniei de contact a deteriorat deja infrastructura esențială de apă și unitățile de învățământ în ultimele zile. Dacă luptele nu încetează, zeci de mii de familii ar putea fi strămutate forțat, crescând dramatic nevoile umanitare”.

Te-ar mai interesa: Cei mai mari dușmani ai creierului. Vlad Ciurea: „...

Îngrijorări tot mai mari privind viețile copiilor ucraineni. UNICEF acționează în estul Ucrainei

„UNICEF acționează în estul Ucrainei pentru a extinde programele de salvare a vieților copiilor. Acest lucru include transportul de apă sigură către zonele afectate de conflict; prepoziționarea proviziilor medicale, pentru igienă și educație în situații de urgență cât mai aproape de comunitățile din apropierea liniei de contact; și colaborarea cu autoritățile locale pentru a ne asigura că există ajutor imediat pentru copiii și familiile aflate în nevoie. Echipele mobile susținute de UNICEF oferă, de asemenea, îngrijire psihosocială copiilor traumatizați de insecuritatea cronică”.

Te-ar mai interesa: Atenție la căpușe! 14% din populația lumii s-a inf...

Copiii din Ucraina au nevoie cu disperare de pace

Ultimii opt ani de conflict au provocat daune profunde și de durată copiilor de ambele părți ale liniei de contact. Copiii din Ucraina au nevoie cu disperare de pace, acum.

„UNICEF reamintește apelul Secretarului General al Națiunilor Unite pentru o încetare imediată a focului și solicită tuturor părților să își respecte obligațiile internaționale de a proteja viețile copiii și să se asigure că actorii umanitari pot ajunge în siguranță și rapid la copiii aflați în nevoie. UNICEF solicită, de asemenea, tuturor părților să nu atace infrastructura esențială de care depind copiii – inclusiv sistemele de apă și canalizare, unitățile medicale și școlile”.

Te-ar mai interesa: CAISELE, pline de vitamine și minerale. Iată ce bo...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private