marți, iunie 6, 2023

„Avionul apocalipsei” rezistent la bombe nucleare al Forțelor Aeriene SUA a început să facă teste luni (28 februarie), la scurt timp după ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat că va pune forțele nucleare ale țării sale în stare de alertă maximă.

Avionul apocalipsei – un Boeing 747 modificat numit Boeing E-4B – a decolat de la o bază a forțelor aeriene americane din Nebraska, apoi a finalizat un zbor de 4,5 ore spre Chicago și înapoi înainte de a ateriza din nou, a informat site-ul de știri britanic iNews. În timpul acestei scurte ieșiri, se pare că avionul a fost însoțit de mai multe avioane de avertizare timpurie utilizate pentru urmărirea rachetelor balistice.

Te-ar mai interesa: Semnul de cancer esofagian care apare după masă. A...

Destinat personalului militar de top

E-4B face parte dintr-o flotă de așa-numite aeronave Nightwatch întreținută de armata americană încă din anii 1970. Scopul avionului este de a servi drept cartier general de comandă mobil pentru personalul militar de top în cazul unui război nuclear, a raportat anterior Live Science, iar aeronava conține câteva caracteristici de siguranță pe care probabil că nu le veți vedea pe un 747 comercial.

Avionul de 200 de milioane de dolari este echipat cu echipamente analogice învechite, mai degrabă decât echipamente digitale moderne, pentru a permite avionului să continue să funcționeze chiar și atunci când este expus la impulsul electromagnetic de la o explozie nucleară.

Te-ar mai interesa: Ce este cancerul rectal și cum se diferențiază de ...

Avionul, care este aproape în totalitate fără ferestre, este echipat și cu ecrane speciale pentru a proteja pasagerii și echipajul de efectele termice ale unui război nuclear. O denivelare specială în partea de sus a avionului, cunoscută sub numele de „radom”, găzduiește peste 65 de antene satelit și antene, permițând lui E-4B să comunice cu nave, submarine, avioane și linii fixe de oriunde în lume, potrivit CNBC. Multe dintre celelalte caracteristici ale avionului rămân clasificate.

Te-ar mai interesa: Setea excesivă care nu poate fi potolită: Din ce c...

Cel puțin un E-4B este gata în orice moment, a informat iNews, iar flota efectuează misiuni regulate de pregătire și pregătire.
Nu este clar dacă misiunea de luni a fost un răspuns direct la ordinul lui Putin ca forța de rachete nucleare a Rusiei să fie plasată în sarcina de luptă „îmbunătățită” începând de luni. Putin a citat declarațiile „agresive” ale liderilor NATO și sancțiunile economice occidentale împotriva Rusiei drept imbold pentru ordinea sa militară, potrivit Reuters.

Te-ar mai interesa: Semințe de mac: beneficii uimitoare pentru inimă, ...

Guvernul SUA a declarat luni că nu va exista nicio schimbare în postura nucleară a Americii, iar președintele Joe Biden a subliniat la o conferință de presă că americanii nu au motive să se teamă de un război nuclear cu Rusia, potrivit iNews.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private