Sari la conținut

Iniţiativă legislativă privind înființarea unor centre de dezintoxicare pentru dependenții de droguri

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

O inițiativă legislativă a Partidului Național Liberal care prevede înființarea unor centre de dezintoxicare și recuperare a persoanelor dependente de droguri a fost depusă la Parlament, a anunțat ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

Într-o conferință de presă organizată la Târgoviște, Alina Gorghiu a subliniat importanța unor astfel de centre, potrivit RRA.

Alina Gorghiu: Această lege prevede înființarea a opt centre, câte unul în fiecare regiune de dezvoltare. După adoptarea legii, rămâne la nivelul autorităților județene să decidă unde se poate construi acest centru.

Un astfel de centru cred că ar reprezenta un ajutor major pentru ca persoanele dependente să fie ajutate să scape. Finanțarea pentru construcție ar fi, conform legii, în proporție egală 50% Agenția Națională Antidrog și 50% din bugetele locale. E un început pe care va trebui să-l luăm foarte, foarte în serios. Fără prevenție, fenomenul acesta nu poate fi diminuat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel