Sari la conținut

Injecția cu microbi proprii, antidotul celor mai rele infecții. UNDE SE FACE ȘI CÂT COSTĂ

Bacteriile care au provocat boala sunt valorificate într-un mod unic. Sunt „omorâte” în laborator și injectate înapoi bolnavului! Autovaccinul poate fi soluția pentru acneea severă, care nu dispare nici cu pastile, nici cu tratamente sofisticate.

Cristina Lica

Laboratorul de la Institutul Cantacuzino este singurul din ţară unde se poate prepara autovaccinul. Contrar denumirii, nu este un vaccin propriu-zis, pe care să îl faci la naștere sau la început de sezon și care să prevină apoi bolile „de masă”, ci un medicament creat din microbi proprii, ce vindecă şi cele mai rebele infecţii, atunci când antibioticele dau chix. Infecţiile urinare recidivante, bronşitele, pneumoniile sau acneea juvenilă răspund cel mai bine la autovaccin.

Bacterii atent selecționate
Cum ia naştere „cocktailul” miraculos? În funcţie de localizarea infecţiei, bolnavului i se recoltează probe din urină, materii fecale, sânge, secreţii din leziuni, spută sau exudat faringian. Din materialul prelevat, se izolează bacteria dominantă a infecţiei, care este apoi cultivată în laborator şi studiată. Microbii se amestecă cu clorură de sodiu şi „se omoară” prin căldură pentru a nu mai poate produce infecţii. Procesul de preparare durează o lună, iar suspensia astfel creată este injectată bolnavului timp de 10-15 zile. „Antibioticele au o limită și agentul infecțios devine repede rezistent. Autovaccinul stimulează însă organismul să producă anticorpi țintiți pe acea infecție și îl ajută să lupte mai ușor cu boala”, ne-au declarat experţi din cadrul Institutului Cantacuzino. Autovaccinul este bine tolerat, însă este contraindicat cardiacilor, persoanelor cu imunitatea foarte scăzută (HIV/SIDA), bolnavilor de TBC, gravidelor, copiilor mai mici de şase ani, precum şi în stări febrile.

Colibacilul, E. Coli, enterococul, pneumococul sau stafilococul sunt bacterii care trăiesc în mod normal în organismul uman, dar pot deveni extrem de periculoase atunci când se înmulțumesc peste măsură. Pneumococul, de exemplu, este cea mai frecventă bacterie care produce infecţii respiratorii la copii şi principala cauză de deces în randul acestora, la nivel mondial.
De asemenea, E. Coli este responsabilă de infecții urinare destul de severe, care recidivează frecvent și fac viața bolnavilor un coșmar. „Infecţiile urinare supărătoare şi cele respiratorii cronice, care nu se tratează nicicium cu antibiotice, răspund cel mai bine la tratamentul cu autovaccin”, spun experţii de la Institutul Cantacuzino. Anual, sute de români își găsesc vindecarea cu ajutorul autovaccinului preparat aici. Acesta poate fi asociat şi cu antibiotice, în unele cazuri, şi protejează definitiv de infecţii specifice.

Mai eficient decât cremele
„Cocktailul” cu microbi este foarte utilizat şi în cazul acneei juvenile severe, în combinaţii cu aplicaţii locale. După ce a încercat, ani la rând, o serie de tratamente şi produse cosmetice pentru acnee, Maria, 34 de ani, a reuşit să scape de coşuri cu autovaccin. „Am suferit de acnee din pubertate și mi-a făcut mai multe probleme decât pot descrie. După cura cu autovaccin, mi-a dispărut complet şi nu am avut niciun fel de reacţii adverse”.  În cazul acneei, cura cu autovaccin poate dura două-trei luni.

Cu trimitere, dar fără decontare

Autovaccinul nu se face după ureche, ci numai cu trimitere de la medicul de familie sau de la cel specialist. Vaccinarea se va face numai în cabinetele medicale autorizate sau la sediul Institutului Cantacuzino. Deși în unele cazuri este singura soluție salvatoare, tratamentul nu este decontat de casa de asigurări. Prețul acestuia este cuprins între 240 și 290 de lei (vaccin buvabil), iar în cazul în care recoltarea se face la domiciliul pacientului, este nevoie de o taxă suplimentară de 10 lei. Programări și alte informații despre prepararea autovaccinurilor  se pot obține de la Laboratorul de analize al Institutului Național de Microbiologie „Cantacuzino”- Splaiul Independenței nr. 103, sector 5, București, tel. 021/306.91.00 (interior 103) sau 021/306.92.37.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: