Sari la conținut

Injecţiile cu botox, folosite pentru tratarea unei probleme cardiace

Tratamentul cu botox este folosit, în mod normal pentru estomparea şi eliminarea ridurilor de la ochi, frunte şi de pe gât.

Medicii au găsit însă, o nouă întrebuinţare a botoxului: tratarea pacienţilor care se confruntă cu aritmia cardiacă. Toxina este injectată în porţiunile de grăsime din jurul inimii pentru a paraliza nervii care cauzează bătăile neregulate ale inimii.

Tratamentul este folosit pentru fibrilaţie atrială, o aritmie frecventă ce apare în special la persoane în vârstă.

În mod normal bătăile inimii sunt ritmice. În fibrilaţia atrială semnalele electrice anormale determină camerele superioare ale inimii, numite atrii, să tremure sau să fibrileze. O inimă aflată în fibrilaţie nu poate pompa tot atât de mult sânge ca una normală.

Citeste si:

Fibrilaţia atrială creşte riscul accidentului vascular cerebral (AVC). Inima in fibrilaţie face ca sângele să se acumuleze la nivelul atriilor. Această acumulare poate duce frecvent la formarea de cheaguri în atrii. Dacă inima pompează cheagul în circulaţie, acesta poate ajunge la nivelul creierului unde poate provoca unu accident vascular cerebral.

Botoxul acţionează blocând semnalele trimise între nervi şi muşchi, iar cercetătorii cred că dacă este injectat în porţiunile de grăsime din jurul inimii, va bloca semnele care provoacă ritmul nergulat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.