Sari la conținut

O femeie a intrat în travaliu, deși nu era însărcinată. Cum a fost posibil

Cine n-a trecut printr-un travaliu, poate doar să-și imagineze că e vorba de o durere foarte mare. Dacă ar fi să fie explicată în cuvinte cât mai apropiate de adevăr, am putea spune că durerea travaliului este adesea definită ca sute de fracturi osoase care au loc în același timp.

Nașterea este într-adevăr o provocare atât fizică, cât și mentală. E vorba de ore de durere în travaliu și apoi nașterea propriuzisă, de insomnie și apoi mai multe zile de recuperare.

I went into labour without ever being pregnant': Woman's contraception method horror story stuns | 7NEWS

O femeie a intrat în travaliu, deși nu era însărcinată. Cum a fost posibil acest lucru 

Există, însă, un caz incredibil, deși real, al unei femei de 26 de ani care a intrat în travaliu – dar în mod șocant, ea nu era însărcinată. În schimb, a trebuit să treacă prin durerile travaliului din cauza unei proceduri obișnuite care a mers, însă, îngrozitor de greșit.

Holly Smallwood, o antrenoare de fitness, se dusese să-și pună un sterilet de cupru (un contraceptiv non-hormonal), dar procedura a mers teribil de prost. Lui Holly Smallwood i s-a spus de către ginecologul ei că procedura este probabil să fie foarte dureroasă – cu toate acestea, ea a spus că toleranța ei mare la durere va ajuta. În doar câteva minute de la introducere, ea s-a plâns de dureri ciudate și a început să vomite necontrolat.

„Nu îmi simțeam picioarele, nu îmi simțeam brațele, transpiram abundent. Nu-mi mai simțeam spatele, stomacul, mâinile și picioarele”, a spus Smallwood, încercând să găsească o modalitate de a calma durerea.

Potrivit The Sun, deși asistenta părea din ce în ce mai îngrijorată, ea a liniștit-o pe Holly spunând că unii oameni pur și simplu reacționează diferit la durere. Atunci, Holly și-a dat seama că avea contracții.

„Nici nu știu de unde am știut ce este ceea ce simțeam”, a spus ea. „A fost doar ceva ce l-am auzit explicat în filme.”

Întrebând între „contracții” ce se întâmplă, ea le-a spus ginecologului și asistentei că a fost „cea mai mare” durere pe care a experimentat-o vreodată.

Doctorul și-a dat seama atunci că steriletul trebuie scos imediat și abia după aceea a putut în sfârșit să respire din nou. După extracția de urgență a steriletului, Holly a spus că poate „respira din nou”.

Doctorul a spus că DIU a fost plasat pe un nerv care a determinat corpul ei să intre în travaliu în încercarea de a împinge dispozitivul.

„Ea a spus că a mai văzut asta doar altă dată în cariera ei”, a adăugat Holly.

Medicii au spus că DIU a fost plasat pe un nerv care a făcut ca corpul lui femeii de 26 de ani să intre în travaliu în efortul de a împinge dispozitivul. Medicii au mai spus că ar fi avut o epidurală până atunci dacă ar fi fost travaliu adevărat.

Din păcate, procedura, fiind cea mai gravă formă de durere pe care o experimentează vreodată o femeie, încă nu se efectuează niciodată sub anestezie.

Ce este DIU?

Un dispozitiv contraceptiv intrauterin (DIU) este o modalitate non-hormonală de a preveni sarcinile nedorite. Poate fi fie sub formă de cupru, fie în DIU hormonal cunoscut sub numele de Mirena.

Dispozitivul se află în interiorul uterului, iar firele de nailon atașate de el atârnă în interiorul vaginului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel